Poşta Română își pune la dispoziția refugiaţilor ucrainieni spaţiile de cazare destinate angajaților săi din toată țara

Poşta Română își pune la dispoziția refugiaţilor ucrainieni spaţiile de cazare destinate angajaților săi din toată țara
FOTO - caracter ilustrativ
Publicat: 25/02/2022, 15:57
Actualizat: 25/02/2022, 16:03

Compania Naţională Poşta Română a anunţat vineri, prin intermediul unui comunicat, că – în contextul dificil cauzat de acţiunile militare desfăşurate pe teritoriul Ucrainei – pune la dispoziţie spaţiile de cazare din circuitul intern dedicate angajaţilor, pentru refugiaţilor ucrainieni.

Astfel, managementul Poştei Române a hotărât, în cadrul unei şedinţe desfăşurate în regim de urgenţă, emiterea unei decizii prin care aprobă punerea la dispoziţia Prefecturilor judeţene a spaţiilor de cazare de care dispune în reţeaua proprie, pentru găzduirea cetăţenilor refugiaţi din Ucraina.

Autorităţile locale judeţene care vor fi implicate în operaţiunile umanitare dedicate populaţiei refugiate din calea războiului pot dispune de unităţile de cazare interne ale Poştei Române pe întreaga perioadă cât sprijinul umanitar va fi acordat populaţiei ţării vecine.

Compania dispune, la nivelul rețelei oficiilor poştale, de 23 de unităţi de cazare, care sunt dedicate circuitului intern al angajaţilor, în 18 de județe. În cadrul acestor locaţii, numărul de paturi existent în circuit este de 203.

„Poşta Română, prin misiunea ei, este formată din oameni care se dedică oamenilor, fără discriminare. Aşa că nu putem să stăm cu mâinile în sân şi doar să compătimim suferinţele cetăţenilor Ucrainei, care sunt nevoiţi să plece din ţara lor. Dorim să fim solidari, nu numai cu gândul, ci şi cu fapta! Am hotărât să punem la dispoziţia autorităţilor locale care se vor implica în operaţiunile de găzduire a ucrainienilor, toate spaţiile noastre de cazare. Refugiații vor avea acces la condiţii normale de găzduire, la utilităţi, pentru a îşi putea duce traiul decent pe perioada dislocării din ţara natală. Este un pas mic, prin care înţelegem să punem umărul pentru ca umanitatea să nu fie învinsă!”, a precizat directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan.

Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult