Povestea a doi frați din Soveja, de 9 şi 10 ani, care au fugit de acasă pentru că bunica lor îi bătea, îi tortura și îi umilea

Povestea a doi frați din Soveja, de 9 şi 10 ani, care au fugit de acasă pentru că bunica lor îi bătea, îi tortura și îi umilea
FOTO: Facebook.com/primariacomuneisoveja
Publicat: 27/07/2021, 19:59
Actualizat: 27/07/2021, 20:05

Doi frați, de 9 și 10 ani, din comuna vrânceană Soveja, au fugit de acasă – în urmă cu două zile – au fugit de acasă ca să scape de bătăile și umilințele la care îi supuneau bunica lor. ”Fugiseră pentru că acasă nu e «acasă» pentru ei”, e concluzia unei postări de pe contul de Facebook al Primăriei Soveja.

„O poveste tristă în care nu am fi vrut să fim parte și care are în spate multe necunoscute, urâte, dramatice, care vor lăsa semne adânci, sechele, în sufletele și caracterele acestor copii. I-am găsit ascunși într-o hazna nefolosită a unei case nelocuite, nu departe de locuința lor. Fugiseră pentru că acasă nu e «acasă» pentru ei, iar teroarea zilnică, lipsa părinților, a educației, a dragostei și căldurii părintești lipsește cu desăvârșire. Iar dacă acestea lipsesc, acești doi mici pui de om mai au parte și de bătăi, de strânsul degetelor la încheietura ușii, de lovituri cu ce se apucă și unde se apucă… E grea copilăria lor și, din nefericire, nici viitorul nu știm cum va fi”, scriu reprezentanții Primăriei Soveja, pe Facebook, care – astfel – confirmă – povestea celor doi copii.

Aceștia îi descriu ca pe niște copii isteți, energici, care la cluburile extra școlare s-au comportat exemplar și care, în afara „familiei”, au arătat că sunt copii normali. Minorii au povestit că erau bătuţi, torturaţi şi umiliţi de bunica lor, care-i avea în grijă, părinţii lor fiind plecaţi în străinătate.

„Depinde de noi, cei «mari», să demonstrăm că nu-i procreăm doar pentru a avea numere și nu ființe pe care să le iubim, să le educăm și să le creștem în medii sănătoase. Societatea va fi ceea ce modelăm acum”, se mai arată în postare.

Autorităţile din Vrancea au anunţat, marţi, că cei doi fraţi de 9 şi 10 ani din Soveja, care au plecat de acasă fiind găsiţi într-o casă abandonată din apropierea locuinţei, au fost preluaţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

„Secţia 10 Poliţie Rurală Panciu a sesizat Serviciul de Intervenţie în Regim de Urgenţă, din subordinea D.G.A.S.P.C Vrancea, cu privire la situaţia de risc în care se află doi minori, pe raza localităţii Soveja, jud. Vrancea. Minorii, având vârste de 9 şi 10 ani, au plecat voluntar de la domiciliu în data de 25.07.2021 şi nu au mai revenit, ulterior fiind găsiţi într-o locuinţă abandonată. Aceştia se află în prezent într-un centru din subordinea DGASPC Vrancea, unde beneficiază de servicii sociale de specialitate, fiind totodată incluşi într-un program de evaluare şi consiliere psihologică, urmând a fi mutaţi pe parcursul zilei de astăzi la o familie de asistenţi maternali profesionişti”, a declarat Adina Lăscan, purtător de cuvânt al DGASPC Vrancea, citată de News.ro.

Tatăl copiilor a fost de acord cu preluarea lor de către DGASPC

Reprezentanţii DGASPC Vrancea au luat legătura cu tatăl copiilor care este plecat la muncă, în străinătate, şi l-au convins că cel mai bine pentru cei doi fraţi este că aceştia să fie preluaţi de reprezentanţii statului.

„Tatăl a înţeles că este în interesul minorilor să beneficieze de măsură de protecţie specială până la clarificarea situaţiei şi remedierea eventualelor probleme identificate, exprimându-şi acordul pentru preluarea celor doi copii. În momentul de faţă este în derulare evaluarea iniţială a acestui caz, iar DGASPC Vrancea va lua toate măsurile legale în interesul superior al minorilor”, a mai spus Adina Lăscan.

CITEȘTE ȘI:


Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Secretul brutăriilor din supermarketuri. Ce pățesc majoritatea cumpărătorilor
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Abuzul de alcool, diabetul și poluarea cresc riscul de Alzheimer și Parkinson