Povestea incredibilă a unui român căruia i-a fost FURATĂ identitatea: „Eram urmărit internațional. Mi s-a spus să îmi schimb eu numele”

Povestea incredibilă a unui român căruia i-a fost FURATĂ identitatea: „Eram urmărit internațional. Mi s-a spus să îmi schimb eu numele”
Sursă foto: Troncota Constantin - Facebook
Publicat: 27/02/2023, 14:14

Constantin Troncotă, un român din Timiș (36 de ani), trăiește de opt ani în Germania și se confruntă cu o situația neobișnuită: i-a fost furată identitatea, iar acest lucru i-a creat multe probleme.

Fiind șofer în Mannheim, bărbatul este cunoscut pentru activitatea sa civică.

Coșmarul lui a început în 2018, când a vrut să vină în România și autoritățile austriece l-au tras pe dreapta și l-au anunțat că este arestat în Ungaria.

„Era vorba de o rețea de furturi de mașini, din care aș fi făcut și eu parte. Le-am spus polițiștilor că nu am nicio legătură cu asemenea fapte, că sunt o persoană corectă. Ei mi-au spus că știu și pentru ce sunt acuzat, că aș fi furat o mașină în valoare de 22.000 de euro. Le-am spus că este sigur o greșeală, pot să dovedesc cu acte că eu lucrez în Germania, am online bankingul unde îmi intră salariul. M-au lăsat în pace, dar mi-au spus să iau legătura cu tribunalul unui oraș în care nu am fost niciodată. După două luni de zile, când eram în Germania, m-a contactat un domn de la Inspectoratul de Poliție Timiș, care mi-a spus că datele mele de identitate au fost furate, ei cunosc persoana care apare cu numele meu, și că este un client mai vechi al poliției. Dar că trebuie să vin în România să dau niște declarații”, a povestit Constantin Trancotă, potrivit adevarul.ro.

În momentul în care a ajuns în România, Constantin a fost supus unui test cu detectorul de minciuni, a fost măsurat, amprentat, fotografiat. Totuși, situația nu s-a rezolvat. Timp de trei ani, de fiecare dată când trecerea frontiera ungaro-română, era tras pe dreapta.

„Mulți au trecut pe lângă mine și se uitau la mine ca la un infractor”

„Odată la două-trei luni sunt acasă. Închideam pur și simplu vama. Mulți au trecut pe lângă mine și se uitau la mine ca la un infractor. Între 30 de minute și o oră și jumătate pierdeam timpul în vamă de fiecare dată. Pentru că în sistem eram urmărit internațional. Trebuia să dau explicații că este vorba niște date furate, că există un dosar internațional legat de cei care furau mașini”, a mai spus Troncotă.

Ulterior, bărbatul a primit acasă o notificare conform căreia se știe despre furtul de date, iar hoțul a fost condamnat la închisoare. Cu toate astea, povestea nu se încheie aici. La începutul lunii februarie, la ușa casei sale au apărut polițiștii germani.

„Eram la volan, la 200 de kilometri distanță. Am plecat la 3 noaptea de acasă, iar la ora 6 dimineața mă sună o vecină de-a mea, care, ironia sorții, e polițistă. Are inclusiv cheia de la apartamentul meu, îmi cunoaște viața personală. Îmi spune că la ușă se află poliția, că trebuie să fiu arestat. Dacă eram acasă mă luau cu cătușe. Îmi spune că sunt anchetat că am furat o barcă în valoare de 38.000 de euro. Am început să râd”, a continuat Constantin Troncotă.

Românul și-a dat seama că datele sale au fost din nou furate

„Când am ajuns la poliție, ei aveau deja fotografie cu tipul pe care-l căutau. Avea toate datele mele, dar fotografia nu era a mea. Mi-au verificat telefonul, m-au întrebat unde am fost la o anumită dată, anul trecut. Le-am scos cronologia Google și am arătat cu minute unde eram, locația și cazarea. Dar era clar că nu sunt persoana căutată”, a mai spus Troncotă.

Acesta a contactat doi avocați, iar ei i-au recomandat să își schimbe numele.

„Probabil că este o rețea care se ocupă cu furturi de date și are baza mea de date. Îmi e teamă că mă trezesc cu un credit sau să fiu arestat te miri unde. Mi-au spus că nu pot să fac nimic. Varianta cea mai simplă este să îmi schimb numele, ceea ce eu nu doresc. Este numele meu! Mi s-a spus că altă soluție nu este”, a adăugat Constantin Troncotă.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”