Povestea șocantă a Angelei Neamțu din Valea Seacă, „femeia care doarme cu câinii”

Povestea șocantă a Angelei Neamțu din Valea Seacă, femeia care doarme cu câinii
Publicat: 30/03/2023, 08:56
Actualizat: 30/03/2023, 08:59

O femeie de 76 de ani din județul, fostă asistentă medicală, duce o viață extrem de grea după ce ani la rând și i-a petrecut ajutând oamenii în spital. La bătrânețe însă a ajuns să nu aibă ce pune pe masă sau cu ce se încălzi.

Angela Neamțu are 76 de ani și este din comuna Valea Seacă, jedețul Iași. Toată viața a lucrat ca asistentă medicală în Spitalul Municipal Pașcani, de unde s-a pensionat. Acum trăiește în niște condiții greu de imaginat și se chinuie să facă rost de o pâine pentru a supraviețui.

Angela Neamțu, cunoscută de către săteni drept „femeia care doarme cu câinii”, este pensionară, dar a ajuns la mila oamenilor din cauza faptului că nu beneficiază nici măcar de un leu din pensia pentru care a muncit.

„E tare greu când ești singur și nu te caută nimeni, când nu ai la cine striga, dacă te doare ceva sau dacă vrei să împarți bucuria. De multe ori stau și mă uit peste gard, în speranța că azi va veni cineva și la mine, până atunci mai vorbesc cu cățeii, ei mă ascultă mereu și parcă îmi înțeleg suferința”, povestește femeia, cu lacrimi în ochi pentru BZI.

Ea își amintește cu nostalgie de vremurile pe care le-a trăit în spital. Aceasta mărturisește că a învățat zi și noapte pentru a putea lucra în domeniul medical, deoarece pe vremea ei foarte puțini alegeau această meserie.

Femeia a ajuns în această situație după ce o nepoată i-a luat cardul de pensie și acum nu mai știe nimic despre aceasta, iar din cauza faptului că nu se poate deplasa singură și nu are puterea de a face toate demersurile pentru a obține unul nou, își plânge amarul zilnic, în fața câinilor cu care își împarte viața și a icoanelor.

„Bucuria mea este să mă mai duc la biserică. Îmi place să mai ies din casă, să văd oameni, chiar dacă îi văd cum se uită la mine, că nu am cele mai frumoase haine și poate nici nu miros atât de bine. Dar, la vârsta pe care o am, atât mi-a mai rămas”, mai spune cu tristețe femeia.

Angela Neamțu: „Mi-am pus gardul pe foc”

Cel mai greu i-a fost iarna acesta pentru că nu a avut bani cu care să-și cumpere lemne, din acest motiv nici nu mai are gard, deoarece toate scândurile au fost puse pe foc împreună cu cartoane găsite pe stradă. Femeia încearcă să se îngrijească de curtea și locuința ei, însă a ajuns la capătul puterilor, după atâția ani de muncă și atâtea zile în care nu a avut ce să pună pe masă.

„Nu mă plâng de nimic, doar că în tinerețea mea nu m-aș fi gândit niciodată că voi ajunge așa. Îmi este rușine numai când mă gândesc cine am fost și cum am ajuns. Acum ești respectat, doar cât timp ai ceva de oferit, când nu mai ai, lumea uită de tine. Dar în viață nu le poți avea pe toate, așa că primesc tot ce-mi dă Dumnezeu, fără să mai întreb de ce”, adaugă cu tristețe ieșeanca ce se chinuie să supraviețuiască de pe o zi pe alta.

Pornind de la cazul Angelei Neamțu, BZI a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a o ajuta pe fosta asistentă medicală. Astfel că cei care doresc să-i întindă o mână de ajutor o pot face contactând redacția BZI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Schimbare majoră pentru pensionarii din România. Ce pregătesc guvernanții în privința vârstei de pensionare
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție de vis! Imagini hot: „Frumusețe stratosferică”
FOTO Elon Musk îl ironizează pe Volodimir Zelenski printr-un meme. Kievul reacționează: „Era băgat în...
Cum fac dragoste femeile musulmane înainte de căsătorie! Scandalos!
Cât vom plăti impozit pe un apartament de 2 camere în 2024. Este cea mai...
Medicamente ce te transformă în PIETON dacă ești prins la volan
EXCLUSIV: Mărturia dureroasă a tatălui Laurei, DJ Lalla, la o zi după înmormântare: "Fata mea...
Mărire de până la 30%! Care sunt cele trei scenarii pentru creșterea pensiilor de la...
Asta, DA, răsturnare de situație în showbiz! S-au ÎMPĂCAT după un an în care n-au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Bănuind că în casa ei se petrec lucruri bizare, Victoria a instalat o cameră de...
Au crezut că AU SALVAT un câine neajutorat de pe stradă, dar au aflat la...
Ora de iarnă 2023. Nu uitați să dați ceasurile înapoi! Când se schimbă ora
Crima de la Mangalia. Cum a ajuns ucigașă Loredana Atănăsoaie
Zodiile cu cel mai mare noroc în dragoste în săptămâna 2-8 octombrie 2023. Ce ne...
BANCUL ZILEI. Bulă la service: Am venit pentru o verificare la roată. Nevastă-mea spune că...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse