Povestea TRAGICĂ a unei fetițe de 6 ani, din Gaza, găsită moartă lângă cadavrele rudelor după ce a implorat 3 ore după ajutor: „Veniţi să mă luaţi!”

Publicat: 10/02/2024, 21:50
Actualizat: 10/02/2024, 21:58

Hind Rajab, o fetiță palestiniană în vârstă de 6 ani, a implorat trei ore să fie salvată. Ea și familia ei au fost prinse sub focul soldaţilor israelieni în Fâşia Gaza. De altfel, micuța implorase ajutor în timp ce în spatele ei răsunau focuri de armă.

Ea a fost găsită de rude, moartă, abia după 12 zile de la incident, potrivit Reuters. Lângă rămășițele fetiței au fost găsite cadavrele a cinci membri ai familiei sale şi a doi lucrători de ambulanţă care se duseseră să o salveze.

Societatea Semilunii Roșii din Palestina a acuzat armata israeliană că a ţintit în mod deliberat ambulanţa, pe care o trimisese la faţa locului, după ce a petrecut trei ore la telefon cu Hind Rajab.

Asta e tot ce a mai rămas din ambulanța trimisă în ajutorul fetiței

Membrii familiei au găsit trupul lui Hind, împreună cu cele ale unchiului şi mătuşii sale şi ale celor trei copii ai lor, într-o maşină aflată în apropierea unui sens giratoriu din suburbia Tel al-Hawa din oraşul Gaza, a raportat agenţia oficială palestiniană de ştiri Wafa.

Imaginile filmate de Al Jazeera de la faţa locului păreau să arate ambulanţa la doar câţiva paşi de maşina în care se afla familia, o Kia Picanto neagră, avariată şi plină de găuri de gloanţe.

Mașina rudelor fetiței

„Veniţi să mă luaţi”

Situaţia dramatică prin care a trecut micuța Hind a fost dezvăluită prin intermediul unor înregistrări audio șocante în timp ce vorbea îngrozită cu lucrătorii de la salvare, în urmă cu 12 zile.

Înregistrările audio publicate de Semiluna Roşie, la începutul acestei luni, redau un apel către dispecerat care a fost făcut mai întâi de verişoara adolescentă a lui Hind, Layan Hamadeh, care a spus că un tanc israelian se apropie, înainte de a se auzi tiruri şi ţipete.

Considerată a fi singura supravieţuitoare, Hind a rămas la telefon timp de trei ore cu dispecerii, care au încercat să o liniştească în timp ce se pregăteau să trimită o ambulanţă.

„Veniţi să mă luaţi. Sunt atât de speriată, vă rog să veniţi”, a fost auzită Hind, plângând cu disperare.

Semiluna Roşie Palestiniană a declarat că, după ce s-a coordonat cu armata israeliană prin intermediul mediatorilor şi a primit undă verde, a stabilit că este suficient de sigur să trimită o ambulanţă cu doi membri ai echipajului, Youssef Zeino şi Ahmed Al-Madhoon.

„În ultima noastră comunicare cu echipa, aceştia au spus că forţele de ocupaţie au îndreptat un fascicul laser spre ei. Am auzit focuri de armă şi apoi o explozie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Semilunii Roşii din Ramallah, Nebal Farsakh.

Contactul a fost apoi pierdut atât cu echipa de ambulanţă, cât şi cu Hind, lăsând familiile lor, colegii şi mulţi oameni din întreaga lume îngrijoraţi de soarta lor.

„În timp ce continuăm să investigăm ce s-a întâmplat cu exactitate, dorim să reiterăm că civilii trebuie să fie protejaţi – niciun copil nu ar trebui să fie îngrozit că moare, înconjurat de cadavrele membrilor familiei sale. Faptul că acestea au fost potenţial ultimele momente ale lui Hind este devastator şi insuportabil”, a declarat pentru sursa citată un purtător de cuvânt al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR).

Aceste momente dificile subliniază condiţiile grele pentru civili în faţa asaltului Israelului asupra Fâşiei Gaza. Peste 28.000 de persoane ar fi fost ucise în Gaza, începând din 7 octombrie, potrivit autorităţilor sanitare de aici.

Pe parcursul războiului, armata israeliană a declarat că ia măsuri pentru a evita victimele civile, dar s-a confruntat cu critici internaţionale puternice din cauza numărului mare de victime, tocmai în rândul acestora.

FOTO – Profimedia

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Loredana Groza, surprinsă fără haine! Poze în premieră, așa cum nu ai văzut-o niciodată
FOTO. Patroana din România care e hărțuită din cauza imaginilor incendiare pe care le postează!
VIDEO. Şofer prins cu 275 km/h. Poliția: Suntem impresionaţi de performanţa ta, dar am decis...
Leon Dănăilă îl contrazice pe Virgil Stroescu: Dacă facem restricție la grăsime, creierul...
Caz revoltător în Ploieşti: un profesor de sport, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
2024: Este legal să dai flash-uri în trafic? Ce reprezintă aceste semnale vizuale
Ion Iliescu, interviu la 94 de ani: ”Lumea nu începe cu noi și cu siguranță...
Cine sunt românii care nu încasează pensii mai mari de 2.000 de lei. Județul în...
Scurgere de informaţii. Germania investighează o înregistrare în care oficiali germani discută despre o posibilă...
Nu e o eroare! Câți lei costă 3 zambile în Kaufland București, acum, de 1...
Cum arată ASTĂZI una dintre cele mai FRUMOASE actrițe de la Hollywood
Nu mai poți avea PERMIS DE CONDUCERE dacă nu treci testul! Este informația momentului pentru...
Anul care i-a schimbat viața lui Iliescu. Nimic n-a mai fost la fel
Cât de bine arată Selina, iubita lui Victor Slav, în costum de baie. Imaginile care...
BANCUL ZILEI. Un curios îl întreabă pe BULĂ pescarul: Te-ai ales cu ceva de când...
Kim Jong-il, al doilea lider suprem al Coreei de Nord. „Sunt obiectul criticilor din întreaga...