Povestea tristă a Cristianei, românca găsită moartă de frig în Italia. ”O încălzeau câinii ei”

Povestea tristă a Cristianei, românca găsită moartă de frig în Italia. ”O încălzeau câinii ei”
Publicat: 29/01/2023, 17:07
Actualizat: 29/01/2023, 17:25

Atunci când iubești animalele mai presus de orice, din nefericire se pot întâmpla și lucruri extrem de triste. Povestea tristă a Cristianei, românca găstită moartă în Italia, a întristat o întreagă comunitate. 

Cristiana iubea mai presus de orice câinii, însă dragostea nețărmuită pentru patrupede i-a adus sfârșitul. Femeia a fost găsită fără viață în zăpadă, în Apeninii Arezzo, la 5 km de cel mai apropiat sat, Badia Tedalda.

Cristiana locuia într-un șopron care fusese grajdul municipal, alături de câinii ei, refuzând orice ajutor, dacă soluția ar fi fost despărțirea de animalele ei dragi.

Românca a murit în urma unui stop cardiac

Românca a murit în urma unui stop cardiac, probabil din cauza frigului și a oboselii. Alături de trupul ei au fost găsiți și trei dintre câinii ei. Puțin mai departe, într-un fost grajd municipal, alți câini o așteptau pe Cristiana să vină. Ajunsese aproape în fața casei sale: la cincizeci de metri de magazia pe care o ocupa de câțiva ani, pentru a trăi alături de câinii ei, relatează stiridiaspora.ro.

Femeia a făcut un efort aproape supraomenesc, încercând să ajungă acasă prin zăpadă de peste un metru, cu mâncarea cumpărată pentru câini. Însă, efortul mare și temperatura scăzută i-au fost fatale. Cel mai probabil, pe Cristiana a ucis-o un stop cardiac.

În satul în care locuia Cristiana nu se vorbește descât de moartea ei tragică. ”Din când în când, îi ofeream pături. Ea spunea că nu, că o încălzeau câinii ei”, a povestit o fată în fața camerelor RAI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase