Prefectul Capitalei a declanșat un control în Parcul Cișmigiu din București: „Au fost numeroase sesizări ale cetățenilor”

Publicat: 13/07/2022, 11:55
Actualizat: 13/07/2022, 14:35

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declanșat miercuri o acțiune de control în Parcul Cișmigiu din București, unde Primăria Capitalei a demarat lucrări de reabilitare a Grădinii din centrul orașului.

„Având în vedere numeroasele sesizări ale cetățenilor, semnalele apărute în mass-media și apelurile repetate făcute către autoritățile publice locale, Prefectul Municipiului București, Toni Greblă, a decis să declanșeze, miercuri, 13.07.2022, o acțiune de control în Parcul Cișmigiu.

Prefectul Toni Greblă și o echipă mixtă de control vor inspecta Parcul Cișmigiu, măsurile luate în urma acestei acțiuni urmând să fie anunțate public.

Din echipa care îl însoțește pe Prefectul Capitalei la această acțiune de control fac parte reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, ai Agenției pentru Protecția Mediului București, ai Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București – Ilfov și ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București”, au transmis, miercuri, reprezentanții Prefecturii Capitalei.

Parcul Cișmigiu s-a degradat în ultimii ani

În ultimii ani, Parcul Cișmigu din Capitală s-a degradat constant, culminând cu prăbușirea unei bucăți de balustradă a Podului Mare.

Primăria Capitalei a  anunțat săptămâna trecută că a început reabilitarea parcului.

„Lucrările de reparații capitale sunt realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane, valoarea totală a lucrărilor este de 2.2 milioane lei fără TVA, iar durata de execuție a lucrărilor este de 9 luni, respectiv o lună proiectarea și 8 luni execuția. Golirea lacului a fost efectuată la solicitarea Trustului de Clădiri Metropolitane București SA, în vederea realizării unor lucrări premergătoare reparării podului (foraje). ALPAB a anunţat telefonic reprezentantul Grupului de Iniţiativă Civică Cişmigiu că va începe golirea lacului Cişmigiu, iar acesta a luat legătura cu specialiştii din cadrul „Asociaţiei Visul Luanei”, în vederea punerii în siguranţă a vieţuitoarelor sălbatice, respectiv păsări, şerpi, etc.”, se arată într-o precizare a celor de la PMB, la solicitarea Gândul.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase