Prefectul Rareș Hopincă, după inaugurarea stației de metrou Tudor Arghezi: „O necesitate absolută, un nou pol de dezvoltare a Capitalei”

Publicat: 16/11/2023, 10:40
Actualizat: 16/11/2023, 10:42

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, consideră că stația de metrou „Tudor Arghezi”, inaugurată miercuri, 15 ianuarie, era o ”necesitate absolută” și devine punctul de pornire al unui nou pol de dezvoltare a Bucureștiului.

Odată cu darea în folosință a stației de metrou „Tudor Arghezi” – situată pe Magistrala M2, Berceni-Pipera – a fost deschisă publicului și parcarea de tip park & ride, cu o capacitate de peste 350 de locuri, ce deservește noua stație de metrou. (imagini și informații AICI)

La deschiderea stației au mai participat, alături de Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 al Capitalei, și directorul general al Metrorex S.A., Mariana Miclăuș, prefectul Municipiului București, Rareș Hopincă, dar și Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma.

”Felicitări sincere Primăriei Sectorului 4, Consiliului Județean Ilfov și Metrorex pentru că, astăzi, prin inaugurarea noii stații de metrou Tudor Arghezi, au demonstrat că se poate. După 44 de ani, Sectorul 4 extinde metroul către zona Berceni și prezintă o nouă perspectivă a dezvoltării urbane.

O dezvoltare urbană sustenabilă și un proiect care trece de la concept la realitate, conturând, în zona de sud, un nou pol de dezvoltare a Capitalei”, a notat prefectul Rareș Hopincă pe pagina sa de Facebook.

Rareș Hopincă, prefectul Capitalei

„Aici se poate dezvolta Bucureștiul și aici se va dezvolta Bucureștiul”

Prefectul Capitalei a mai transmis că inaugurarea stației de metrou ”Tudor Arghezi” reprezintă, practic, ”dovada asumării unui proiect curajos”, transformat în realitate, iar din acest punct se poate dezvolta Capitala României.

„Acest proiect este mult mai mult decât inaugurarea de astăzi. Este dovada asumării unui proiect curajos, pe termen lung. O necesitate absolută, pe o magistrală dinamică, sintetizată prin extinderea orașului către sud, în continuarea unor piloni de dezvoltare (un centru comercial foarte important, două universități, centru administrativ, zonă de birouri).

Aici se poate dezvolta Bucureștiul și aici se va dezvolta Bucureștiul, în principal datorită viziunii și proiectelor durabile implementate de echipa domnului primar Daniel Băluță.

Încă o dată felicitări domnului Băluță, doamnei Miclăuș, domnului Thuma și tuturor acelora care au contribuit la această nouă reușită pentru București”, a încheiat Rareș Hopincă, prefectul Capitalei.

Stația de metrou Tudor Arghezi a costat 50 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile

Pentru început, trenurile vor circula la un interval de 8 minute, autoritățile propunându-și să reducă intervalul la 4 minute, după cum a declarat directorul Metrorex, Mariana Miclăuș.

Recepția noii stații de metrou de pe Șoseaua Berceni a fost realizată în luna martie a anului 2023, după ce anterior, începând cu luna noiembrie 2022, Metrorex a derulat mai multe probe tehnice.

Construită pe o suprafață de 15.000 de metri pătrați, stația de metrou Tudor Arghezi a costat 50 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile.

Foto – Rareș Hopincă / Facebook


Citește și:

EXCLUSIV | Omar Hayssam, adus în scaun cu rotile la instanță după ce a făcut cerere de eliberare condiționată: „Morfina nu-și mai face efectul”

ANALIZĂ | Elisabeth Braw (European Leadership Network): „Sabotajul de la Marea Baltică, nava chineză Newnew Polar Bear și legăturile cu Rusia”

BREAKING NEWS | Gigi Becali a SCĂPAT de dosarul în care era acuzat de fraudă la vot! Faptele s-au prescris

Continuă lupta dintre viceprimarul PNL al Brașovului și primarul USR. Sebastian Rusu: ”O instituție publică nu reprezintă un instrument de răzbunare!”

VIDEO Purtătorul de cuvânt PNL, despre un pol politic de dreapta, dar fără Uniunea Salvați România: ”USR este un partid cu MARI PROBLEME identitare”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...