Continuă lupta dintre viceprimarul PNL al Brașovului și primarul USR. Sebastian Rusu: ”O instituție publică nu reprezintă un instrument de răzbunare!”

Continuă lupta dintre viceprimarul PNL al Brașovului și primarul USR. Sebastian Rusu: ”O instituție publică nu reprezintă un instrument de răzbunare!”
Publicat: 14/11/2023, 09:29
Actualizat: 14/11/2023, 09:35

Tensiunea crescândă din Primăria Brașov transformă pactul politic dintre PNL și USR într-o amintire pe care ”combatanții” vor să o uite cât mai repede. După ce primarul USR Allen Coliban i-a cerut vicepruimarului Sebastian Rus să-și mute biroul la Cimitirul Municipal, acesta a reacționat rapid și l-a acuzat pe primar că este o victimă a orgoliilor personale și a intereselor de partid.

În data de 8 noiembrie, viceprimarul Sebastian Rusu a primit, pe adresa de poștă electronică, un mail din partea edilului Brașovului, fiind anunțat că trebuie să se mute la Cimitirul Municipal.

Sebastian Rusu este convins că mutarea biroului său la sediul Cimitirului Municipal nu este decât o reacție la declarațiile publice pe care le-a făcut, de-a lungul timpului, declarații în care a semnalat neregulile de la Primăria Brașov. (alte detalii AICI)

  • Primarul Allen Coliban (USR) i-a retras atribuțiile viceprimarului Sebastian Rusu (PNL), ulterior cerând, în ședință de Consiliu Local, și schimbarea acestuia.
  • Primarul Allen Coliban este acuzat că își construiește capital de imagine pe baza unor proiecte pe care, inițial, le blochează doar pentru că aparțin liberalilor și că oferă contracte ”cu dedicație”.
  • Potrivit viceprimarului Sebastian Rusu, edilul Brașovului ”afectează negativ dezvoltarea comunității Brașovului și denotă un management defectuos, lipsit de transparență”. (informații detaliate AICI)

”Acțiunile primarului Coliban nu reprezintă mai mult decât un abuz de putere”

Viceprimarul Sebastian Rusu a transmis că tot ceea ce face primarul USR Allen Coliban poate fi catalogat drept ”abuz de putere”, Primăria Brașov devenind chiar ”instrumentul de răzbunare prin care un reprezentant al administrației să își exercite puterea!”

” Brașovenii au înțeles că acțiunile primarului Coliban nu reprezintă mai mult decât un abuz de putere fundamentat pe orgolii personale!

În urma ultimelor încercări ale primarului USR al Brașovului de a-și vărsa frustrările prin relocarea biroului meu la Cimitirul Municipal, brașovenii și-au arătat indignarea referitoare la astfel de atitudini perfide.

O instituție publică nu reprezintă instrumentul de răzbunare prin care un reprezentant al administrației să își exercite puterea!”, precizează viceprimarul Sebastian Rusu.

Ședință extraordinară de Consiliu Local la Primăria Brașov

Joi, 16 noiembrie 2023, este convocată – de către consilierii locali PNL – o ședință extraordinară în care ar trebui să fie dezbătutate 4 puncte considerate extrem de importante, prezentate de viceprimarul Sebastian Rusu.

”Noi, consilierii locali ai Partidului Național Liberal am convocat o ȘEDINȚĂ EXTRAORDINARĂ a Consiliului Local al Municipiului Brașov pentru ziua de joi, 16 noiembrie 2023, la ora 12:00. Convocarea am făcut-o în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 57/ 2019 privind Codul Administrativ, cu completările și modificările ulterioare.

Proiectul Ordinii de zi cuprinde 4 puncte:

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea constituirii Comisiei specială de analiză și verificare a managementului Clubului Sportiv Municipal Corona Brașov pentru perioada 06.11-2021-prezent;
  2. Proiect de hotărâre privind înființarea unei Comisii de analiză și verificare a modului de utilizare a fondurilor publice destinate deplasărilor aleșilor publici din cadrul UAT Municipiul Brașov;
  3. Proiect de hotărâre privind înființarea unei Comisii de analiză și verificare a modului de punere în aplicare a legislației protecției datelor cu caracter personal în cadrul Primăriei Municipiului Brașov;
  4. Proiect de hotărâre privind finanțarea participării elevilor înscriși în unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Brașov la programul „Școală după școală”, în anul școlar 2023-2024”, a anunțat viceprimarul Sebastian Rusu în mediul online.

Cenzura USR la Brașov se manifestă prin gestul primarului Allen Coliban”

Viceprimarul liberal Sebastian Rusu acuză că, la Brașov, administrația USR nu face altceva decât să ia în ”batjocură” atât dorința, cât și voința cetățenilor.

Totodată, acesta avertizează că în Primăria Brașov a fost reintrodusă cenzura, la originea acestei situații aflându-se chiar primarul USR Allen Coliban.

Oare ce le mai ascunde brașovenilor primarul Allen Coliban? Cenzura USR la Brașov se manifestă prin gestul primarului Allen Coliban, cel ce încalcă libertatea de exprimare și Constituția României.

În ședința extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Brașov, primarul Coliban a dovedit dispreț față de reprezentanții brașovenilor și a încălcat, încă o dată, legea fundamentală a României, ConstituțiaAcesta a fost un nou exemplu de lipsă de transparență și cenzură, un obicei cu care, din păcate, administrația USR ne-a obișnuit la Brașov, luând în batjocură dorința și vocea cetățenilor.

Primarul a întrerupt transmisiunea live, tocmai când colegul nostru Ciprian Chiricheș solicita informații și explicații de la conducerea RIAL despre situația dezastruoasă în care se află societatea, blocând astfel accesul cetățenilor la informațiile despre modul în care este administrată acea societate”, a declarat Sebastian Rusu, viceprimar PNL Brașov. (informații detaliate AICI)


Citește și:

EXCLUSIV | Viceprimarul Sectorului 1, după ce Clotilde Armand a acuzat un blocaj liberal: ”E mai ușor să arunci vina pe alții pentru nepriceperea ta”

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand se găsește într-o REALITATE PARALELĂ cu a cetățenilor, se reprezintă doar pe sine”

ANPC închide 89 locuri de joacă din Sectorul 1! Consilier local: „Clotilde Armand, ce-ar fi să lași JOCURILE DE IMAGINE și să faci ceva pentru copii?”

Alexandru Petrescu, după reducerea bugetului pentru consolidare antiseismică: ”Administrația Nicușor Dan, monument de INCOMPETENȚĂ și nepăsare”

EXCLUSIV | Gelu Voican Voiculescu, după ce CAB a decis judecarea sa în Dosarul Revoluției: ”O acțiune absurdă, o revoluție nu poate fi judecată”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce au descoperit medicii la scurt timp după moartea Mioarei Roman. Care e cauza decesului
FOTO. Cât de frumoasă e fiica lui Ion Țiriac! Moștenitoarea imperiului l-a impresionat cu apariția...
Reacția lui Putin după ce Biden l-a numit „ticălos nebun”
Băiețel de 8 ani, în stare gravă după o vacanță cu familia într-un resort de...
Micul oraș subteran din România, care se întinde pe o suprafaţă de 1.300 de metri...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cel mai mare supermarket din România dispare! Ce companie l-a cumpărat și în ce se...
Un român s-a trezit cu amendă pentru ROVINIETĂ dintr-un motiv bizar
De ce boală cruntă suferea Mioara Roman: Fosta soție a lui Petre Roman a murit...
Mioara Roman a murit în azilul în care era internată. Oana Roman NU a putut...
A murit Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman
Zbârnâie telefoanele la cabinetul bossului pentru o domnișoară descurcăreață! Cum se ”tatonează” un post la...
Peste CÂT TIMP se refac PLĂMÂNII atunci când renunți LA FUMAT
BOALA CUMPLITĂ de care suferea MIOARA ROMAN! A primit un diagnostic greșit
Mărirea și decăderea Mioarei Roman. Divorțul de Petre Roman i-a pus capac.
Felicitări și mesaje de Dragobete, pe 24 februarie. Imagini și urări de dragoste cu ”Te...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
Americanii scriu istorie din nou cu prima aselenizare privată și o revenire pe Lună după...