Continuă lupta dintre viceprimarul PNL al Brașovului și primarul USR. Sebastian Rusu: ”O instituție publică nu reprezintă un instrument de răzbunare!”

Continuă lupta dintre viceprimarul PNL al Brașovului și primarul USR. Sebastian Rusu: ”O instituție publică nu reprezintă un instrument de răzbunare!”
Publicat: 14/11/2023, 09:29
Actualizat: 14/11/2023, 09:35

Tensiunea crescândă din Primăria Brașov transformă pactul politic dintre PNL și USR într-o amintire pe care ”combatanții” vor să o uite cât mai repede. După ce primarul USR Allen Coliban i-a cerut vicepruimarului Sebastian Rus să-și mute biroul la Cimitirul Municipal, acesta a reacționat rapid și l-a acuzat pe primar că este o victimă a orgoliilor personale și a intereselor de partid.

În data de 8 noiembrie, viceprimarul Sebastian Rusu a primit, pe adresa de poștă electronică, un mail din partea edilului Brașovului, fiind anunțat că trebuie să se mute la Cimitirul Municipal.

Sebastian Rusu este convins că mutarea biroului său la sediul Cimitirului Municipal nu este decât o reacție la declarațiile publice pe care le-a făcut, de-a lungul timpului, declarații în care a semnalat neregulile de la Primăria Brașov. (alte detalii AICI)

  • Primarul Allen Coliban (USR) i-a retras atribuțiile viceprimarului Sebastian Rusu (PNL), ulterior cerând, în ședință de Consiliu Local, și schimbarea acestuia.
  • Primarul Allen Coliban este acuzat că își construiește capital de imagine pe baza unor proiecte pe care, inițial, le blochează doar pentru că aparțin liberalilor și că oferă contracte ”cu dedicație”.
  • Potrivit viceprimarului Sebastian Rusu, edilul Brașovului ”afectează negativ dezvoltarea comunității Brașovului și denotă un management defectuos, lipsit de transparență”. (informații detaliate AICI)

”Acțiunile primarului Coliban nu reprezintă mai mult decât un abuz de putere”

Viceprimarul Sebastian Rusu a transmis că tot ceea ce face primarul USR Allen Coliban poate fi catalogat drept ”abuz de putere”, Primăria Brașov devenind chiar ”instrumentul de răzbunare prin care un reprezentant al administrației să își exercite puterea!”

” Brașovenii au înțeles că acțiunile primarului Coliban nu reprezintă mai mult decât un abuz de putere fundamentat pe orgolii personale!

În urma ultimelor încercări ale primarului USR al Brașovului de a-și vărsa frustrările prin relocarea biroului meu la Cimitirul Municipal, brașovenii și-au arătat indignarea referitoare la astfel de atitudini perfide.

O instituție publică nu reprezintă instrumentul de răzbunare prin care un reprezentant al administrației să își exercite puterea!”, precizează viceprimarul Sebastian Rusu.

Ședință extraordinară de Consiliu Local la Primăria Brașov

Joi, 16 noiembrie 2023, este convocată – de către consilierii locali PNL – o ședință extraordinară în care ar trebui să fie dezbătutate 4 puncte considerate extrem de importante, prezentate de viceprimarul Sebastian Rusu.

”Noi, consilierii locali ai Partidului Național Liberal am convocat o ȘEDINȚĂ EXTRAORDINARĂ a Consiliului Local al Municipiului Brașov pentru ziua de joi, 16 noiembrie 2023, la ora 12:00. Convocarea am făcut-o în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 57/ 2019 privind Codul Administrativ, cu completările și modificările ulterioare.

Proiectul Ordinii de zi cuprinde 4 puncte:

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea constituirii Comisiei specială de analiză și verificare a managementului Clubului Sportiv Municipal Corona Brașov pentru perioada 06.11-2021-prezent;
  2. Proiect de hotărâre privind înființarea unei Comisii de analiză și verificare a modului de utilizare a fondurilor publice destinate deplasărilor aleșilor publici din cadrul UAT Municipiul Brașov;
  3. Proiect de hotărâre privind înființarea unei Comisii de analiză și verificare a modului de punere în aplicare a legislației protecției datelor cu caracter personal în cadrul Primăriei Municipiului Brașov;
  4. Proiect de hotărâre privind finanțarea participării elevilor înscriși în unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Brașov la programul „Școală după școală”, în anul școlar 2023-2024”, a anunțat viceprimarul Sebastian Rusu în mediul online.

Cenzura USR la Brașov se manifestă prin gestul primarului Allen Coliban”

Viceprimarul liberal Sebastian Rusu acuză că, la Brașov, administrația USR nu face altceva decât să ia în ”batjocură” atât dorința, cât și voința cetățenilor.

Totodată, acesta avertizează că în Primăria Brașov a fost reintrodusă cenzura, la originea acestei situații aflându-se chiar primarul USR Allen Coliban.

Oare ce le mai ascunde brașovenilor primarul Allen Coliban? Cenzura USR la Brașov se manifestă prin gestul primarului Allen Coliban, cel ce încalcă libertatea de exprimare și Constituția României.

În ședința extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Brașov, primarul Coliban a dovedit dispreț față de reprezentanții brașovenilor și a încălcat, încă o dată, legea fundamentală a României, ConstituțiaAcesta a fost un nou exemplu de lipsă de transparență și cenzură, un obicei cu care, din păcate, administrația USR ne-a obișnuit la Brașov, luând în batjocură dorința și vocea cetățenilor.

Primarul a întrerupt transmisiunea live, tocmai când colegul nostru Ciprian Chiricheș solicita informații și explicații de la conducerea RIAL despre situația dezastruoasă în care se află societatea, blocând astfel accesul cetățenilor la informațiile despre modul în care este administrată acea societate”, a declarat Sebastian Rusu, viceprimar PNL Brașov. (informații detaliate AICI)


Citește și:

EXCLUSIV | Viceprimarul Sectorului 1, după ce Clotilde Armand a acuzat un blocaj liberal: ”E mai ușor să arunci vina pe alții pentru nepriceperea ta”

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand se găsește într-o REALITATE PARALELĂ cu a cetățenilor, se reprezintă doar pe sine”

ANPC închide 89 locuri de joacă din Sectorul 1! Consilier local: „Clotilde Armand, ce-ar fi să lași JOCURILE DE IMAGINE și să faci ceva pentru copii?”

Alexandru Petrescu, după reducerea bugetului pentru consolidare antiseismică: ”Administrația Nicușor Dan, monument de INCOMPETENȚĂ și nepăsare”

EXCLUSIV | Gelu Voican Voiculescu, după ce CAB a decis judecarea sa în Dosarul Revoluției: ”O acțiune absurdă, o revoluție nu poate fi judecată”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...