Premierul Benjamin Netanyahu se prezintă, astăzi, în fața tribunalului districtual din Ierusalim. Ce acuzații i se aduc singurului șef de guvern israelian inculpat în timpul mandatului

Premierul Benjamin Netanyahu se prezintă, astăzi, în fața tribunalului districtual din Ierusalim. Ce acuzații i se aduc singurului șef de guvern israelian inculpat în timpul mandatului
Premierul Benjamin Netanyahu se prezintă, astăzi, în fața tribunalului districtual din Ierusalim. Ce acuzații i se aduc singurului șef de guvern israelian inculpat în timpul mandatului
Publicat: 08/02/2021, 10:27
Actualizat: 08/02/2021, 12:55

Audierea premierului israelian Benjamin Netanyahu ar fi trebuit să aibă loc în luna ianuarie, însă lockdown-ul impus de pandemia de coronavirus a dus la amânarea acesteia. Israelul a decis o relaxare a restricțiilor, începând de ieri, iar apărătorii lui Netanyahu vor răspunde, astăzi, în fața unui complet de trei judecători, la acuzațiile care îi sunt aduse premierului.

Benjamin Netanyahu – singurul șef de guvern israelian inculpat în timpul mandatului – este acuzat de mită, fraudă și abuz de încredere în trei dosare penale.

UPDATE: 12.50  – Benjamin Netanyahu a pledat nevinovat, azi, la Tribunalul districtual din Ierusalim, în procesul referitor la presupuse acte de corupţie. ”Confirm răspunsul scris trimis în numele meu”, a declarat Benjamin Netanyahu în instanţă, potrivit Ynetnews.com, referindu-se la un document transmis de avocaţii săi în luna ianuarie, prin care premierul israelian afirma că nu este vinovat. Imediat după această scurtă declaraţie, Benjamin Netanyahu a părăsit sala, acolo unde au rămas avocaţii săi pentru continuarea procedurilor.

Este pentru a doua oară când premierul israelian apare în fața instanței de judecată, în luna mai a anului trecut fiindu-i citite acuzațiile pe care acesta le neagă cu înverșunare. Dar Netanyahu este acuzat că ”ar fi acceptat în mod repetat cadouri scumpe şi că ar fi încercat să-şi asigure o acoperire mediatică favorabilă în schimbul unor acordării unor avantaje”.

Netanyahu, audiat cu câteva săptămâni înaintea alegerilor parlamentare care se vor desfășura pe 23 martie

În pofida măsurilor de relaxare decise de autoritățile din Israel, Benjamin Netanyahu i-a îndemnat pe susținătorii săi să nu vină la tribunal, pentru a nu risca să se infecteze cu noul coronavirus.

”De dragul sănătăţii voastre, de dragul sănătăţii noastre, a tuturor, nu veniţi”, a transmis premierul israelian, potrivit Agerpres.

Trebuie menționat că Netanyahu este audiat cu doar câteva săptămâni înaintea alegerilor parlamentare care se vor desfășura pe 23 martie, iar preşedintele Knessetului – Yariv Levin, membru al Likud – i-a îndemnat pe judecători să audieze martorii doar după ziua votului, tocmai pentru a fi evitată o ”ingerință grosolană a justiţiei” în procesul electoral.

Premierul israelian nu a dorit o relaxare a restricțiilor în contextul pandemiei de coronavius

Propunerea ca măsurile de restricție să fie relaxate în Israel a fost contestată, vehement, de premierul Benjamin Netanyahu, acesta susținând că viața israelienilor va fi pusă în pericol.

Mai mult, Netanyahu a îndreptat un deget acuzator chiar către ministrul Apărării din Israel, Benny Gantz, reprezentant Albastru & Alb.

La rândul său, ministrul Gantz l-a ”contrat” pe premier, afirmând că toată viața nu a făcut altceva decât să apere viețile israelienilor și argumentând că prelungita carantină impusă din cauza amenințării permanente a noului coronavirus a dus la o societate israeliană care ”a obosit”, iar afacerile ”se prăbușesc”.

Potrivit DPA, Israelul a înregistrat cel mai mare număr de noi infecţii la 1 milion de cetăţeni, cu toate că a vaccinat mai mulţi oameni decât orice altă ţară din lume, însă campania de vaccinare nu a avut, deși se aștepta asta, un efect imediat, probabila cauză fiind agresivitatea tulpinei COVID-19 din Marea Britanie.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
ULTIMĂ ORĂ! Oana Roman, în doliu: 'Sper că acolo unde este acum să fie lumină'
FOTO. Imagini incendiare cu fosta soție a lui Marian Drăgulescu! Larisa s-a dezbrăcat în lanul...
Alimente diuretice care combat retenția de apă și te ajută să slăbești
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Își va continua cariera în Ceruri! Dănuț Radu, fotbalistul din cale afară de cuminte care...
Solstițiu de vară 2021. De unde vine, de fapt, numele acestei zile
Israelul îşi ameninţă adversarii. Ce a transmis premierul Naftali Bennett inamicilor statului
BANCUL ZILEI – Pițipoanca pipăită în autobuz
VIDEO: Incident violent în Bucureşti. Un bărbat și o femeie blochează o maşină şi o...
ULTIMĂ ORĂ! Oana Roman, în doliu: 'Sper că acolo unde este acum să fie lumină'
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Anunțul ÎNSPĂIMÂNTĂTOR pentru toți cei cu mașini pe benzină și motorină. Câți ani mai permite...
„Keeping Up With the Kardashians“: 7 lucruri inedite pe care, cel mai probabil, nu le...
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Ungurii dinamitează toată Europa! Apare o super forță la nivel european
Miracolul care înspăimântă Rusia. Călugărul mort cu 90 de ani în urmă a luat 10...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...