Premierul Cîțu, despre viitoarea relație cu Ludovic Orban: După 25 septembrie, toți membrii trebuie să respecte statutul PNL

Premierul Cîțu, despre viitoarea relație cu Ludovic Orban: După 25 septembrie, toți membrii trebuie să respecte statutul PNL
Premierul Florin Cîțu / Sursa: Guvernul României
Publicat: 16/09/2021, 23:15
Actualizat: 16/09/2021, 23:17

Premeirul Florin Cîțu a declarat, joi seară, că toți membrii PNL trebuie să respecte statutul partidului liberal, iar atacurile venite din partea membrilor nu vor fi permise. 

„Ludovic Orban e un membru al PNL. După 25 septembrie, voi spune că toți membrii trebuie să respecte statutul PNL, în sensul că guvernarea e a PNL, iar atacurile la guvernare vin doar de la PSD sau opoziție, nu de la propriul partid. Și asta scrie foarte bine în statutul PNL”, a spus premierul  la emisiunea ”Tema Zilei”, transmisă de TVR.

Florin Cîțu a dat de înțeles că Ludovic Orban a încălcat statutul PNL prin declarațiile făcute în ultima perioadă.

„Din declarațiile din ultima perioadă, pare cel mai mare susținător al moțiunii USR AUR. Multe din mesajele care fac referire la guvernare par copy paste după PSD. După ce voi fi liderul PNL toți membrii vor fi nevoiți să respecte statutul”, a spus Cîțu.

Despre posibile  dezamăgiri față de Ludovic Orban, premierul Cîțu a spus:

„Am intrat în această campanie cu un singur gând. Vreau ca PNL să fie cel mai puternic partid din România. Vreau să fac România liberală. Investiții și reforme. Nu există alte soluții”, a răspuns premierul României.

Florin Cîțu se declara că convins că românii vor fi mulțumiți de reformele pe care PNL le va implementa, iar acest lucru se v vedea odată cu votul lor.

„Veți vedea, după 25 septembrie, un partid unit și puternic. E convingerea mea. PNL va implementa reforme, iar oamenii ne vor răsplăti cu votul lor”, a declarat Florin Cîțu, fiind convins că va deveni noul șef al PNL.

Ce spune Ludovic Orban

Președintele Camerei Deputaților crede că PNL va continua căderea liberă în sondaje, cu Florin Cîțu la conducere.

„Vă spun că și mie îmi va fi extrem de greu să realizez lucrurile respective. Dacă nu voi fi ales președinte, nu văd nicio soluție pentru Partidul Național Liberal de recredibilizare, de a crește performanța guvernamentală, pentru că, dacă ne privim în ochi și fără să o spunem tare, ci la o cafea, știm că e loc de mai bine, știm că piciorul trebuie pus pe accelerație, nu pe frână, știm că un guvern trebuie să aibă o performanță mult mai bună, că deciziile trebuie să se ia mult mai repede”, a mai precizat liderul PNL.

Citește și: Florin Cîțu, declarații despre plafonarea prețurilor la energie: „Dacă Europa o face, trebuie să fim și noi atenți și să intervenim”