Premierul Florin Cîțu, mesaj de Ziua Eroilor pentru soldații căzuți în lupte: „Au pierit reprezentând România cu mult curaj și înalt profesionalism” (FOTO-VIDEO)

Premierul Florin Cîțu, mesaj de Ziua Eroilor pentru soldații căzuți în lupte: „Au pierit reprezentând România cu mult curaj și înalt profesionalism” (FOTO-VIDEO)
Cîțu, despre cifrele Eurostat: „Mai omorâm un fake news... România, țara cu cele mai ieftine alimente din UE!” / Sursă FOTO: Alexandra Pandrea - Gândul.ro
Publicat: 10/06/2021, 12:07
Actualizat: 10/06/2021, 16:25

Premierul Florin Cîţu i-a omagiat joi, printr-un mesaj postat pe Facebook, pe „eroii poporului român căzuți la datorie în războaiele purtate de Armata României ori în misiuni desfășurate în teatrele de operații”.

„Marcată ca în fiecare an într-o zi importantă din calendarul sărbătorilor creștin-ortodoxe, praznicul Înălțării Domnului, Ziua Eroilor simbolizează recunoștința pentru toți cei care de-a lungul timpului au apărat țara chiar și cu prețul vieții, au luptat pentru credința strămoșească, pentru dreptate, libertate și, în istoria recentă,„ în diferite misiuni desfășurate alături de partenerii noștri internaționali”, este mesajul premierului Florin Cîțu”, este mesajul premierului, scris pe rețeaua de socializare.

Premierul Florin Cîțu a participat, de la ora 12.00, la ceremonia de depunere de coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I.

La ceremonie au participat, printre alții, președintele României, Klaus Iohannis, cel al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, premierul Florin Cîțu și ministrul Apărării Naționale (MApN), Nicolae Ciucă, alături de vicepremierul Dan Barna și Primarul Capitalei, Nicușor Dan.

În cadrul ceremoniei, pe lângă momentul religios „Ecleziastul” și recitarea poemului „Nu-l uitați”, de Nichita Stănescu, veterani de război, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, precum și reprezentanți ai conducerii MApN au rostit nume ale eroilor români, iar în semn de respect și prețuire, aeronave ale Forțelor Aeriene Române au survolat Parcul Carol I din sectorul 4 al Capitalei.

De altfel, Ministerul Apărării Naționale (MApN) a desfășurat joi, 10 iunie, în marile garnizoane din țară, precum și la mausoleele eroilor și la cimitirele și parcelele de onoare, ceremonii militare și religioase dedicate Zilei Eroilor, în cadrul cărora au fost rostite simbolic nume ale eroilor poporului român căzuți la datorie în războaiele purtate de Armata României ori în misiuni executate în teatrele de operații.

Printre locațiile importante unde au fost organizate astfel de ceremonii se numără: Monumentul Centenarului Independenței de la Calafat (în memoria eroilor căzuți în Războiul de Independență), Mausoleele de la Mărăști, Mărășești și Oituz – în județul Vrancea și de la Comana, județul Giurgiu (dedicate eroilor din Primul Război Mondial), Monumentele Ostașului Român de la Carei și de la Satu Mare – jud. Satu Mare, Monumentele Eroilor de la Păuliș – jud. Arad și de la Oarba de Mureș – jud. Mureș (care comemorează jertfa ostașilor căzuți în Al Doilea Război Mondial).

Mesajul președintelui Klaus Iohannis de Ziua Eroilor: „Modele demne de urmat pentru tinerele generații și cele viitoare”

Președintele Klaus Iohannis a participat, joi, de la ora 12.00, la ceremonia de depunere de coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I, unde șeful statului a ținut și un discurs.

„Suntem astăzi, împreună, aici, pentru a celebra Ziua Eroilor noștri, odată cu sărbătoarea Înălțării Domnului, un moment cu profunde semnificații spirituale. Cu acest prilej, aducem piosul nostru omagiu jertfei tuturor eroilor români care, de-a lungul veacurilor, și-au sacrificat viața pe câmpurile de luptă, pentru pământul românesc, pentru apărarea țării și întregirea neamului, pentru libertate, dreptate și democrație. Prin devotamentul și jertfa lor neprețuită au fost apărate integritatea și libertatea țării și s-a afirmat demnitatea națională a României”, spune Klaus Iohannis în alocuțiunea sa cu ocazia „Zilei Eroilor”, care se desfășoară la Monumentul „Mormântul Ostașului Necunoscut” din Parcul Carol I din Capitală.

FOTO – Alexandra Pandrea / Gândul.ro


CITEȘTE ȘI:


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine