Premierul Nicolae Ciucă: ”România are RESURSELE ENERGETICE de care cetățenii și economia au nevoie pentru prezent și pentru viitor”

Premierul Nicolae Ciucă: ”România are RESURSELE ENERGETICE de care cetățenii și economia au nevoie pentru prezent și pentru viitor”
Publicat: 24/02/2023, 15:31
Actualizat: 24/02/2023, 15:36
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a coordonat, vineri, reuniunea Grupului de Lucru Interdepartamental pentru Securitate Energetică (GLISE), în cadrul căreia au fost analizate situația rezervelor de gaze naturale, pregătirea stocurilor pentru perioada următoare și stadiul proiectelor de investiții pentru creșterea capacității de producție și depozitare a energiei.

Măsurile luate de Guvernul României asigură rezervele de gaze naturale necesare consumului cetățenilor și mediului de afaceri. Gradul de umplere a depozitelor este în prezent la 49,5% din capacitate, ceea ce garantează cantitatea de care au nevoie populația și economia României, indiferent de condițiile meteorologice din următoarea perioadă.

Pentru perioada viitoare – inclusiv pentru sezonul rece 2023-2024 -, România are capacitatea să depoziteze peste 3 miliarde de metri cubi de gaze naturale, cantitate suficientă inclusiv în condițiile creșterii consumului intern”, este una dintre concluziile rezultate în urma acestei reuniuni.

La reuniunea GLISE au mai participat ministrul Energiei, Virgil Popescu, secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, directorul general al Transgaz, Ion Sterian, consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, George Agafiței, reprezentanți ai instituțiilor cu responsabilități în domeniul energiei.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a coordonat, vineri, reuniunea Grupului de Lucru Interdepartamental pentru Securitate Energetică (GLISE).

Soluțiile pentru creșterea capacității de producție de energie, diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale și mărirea capacității de depozitare

În cadrul Grupului de Lucru au fost analizate și soluțiile pentru creșterea capacității de producție de energie, diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale și mărirea capacității de depozitare.

Accentul a fost pus asupra pregătirii proiectelor de investiții finanțate din Fondul de Modernizare și prin intermediul Inițiativei celor 3 Mări, mecanisme pe care România le valorifică pentru atingerea obiectivului de securitate energetică.

România are la dispoziție resursele energetice de care cetățenii și economia au nevoie pentru prezent și pentru viitor. Ceea ce avem astăzi în depozite asigură necesarul de consum pentru perioada următoare. Pregătim deja resursele pentru iarna 2023-2024, dar și soluțiile pentru suplimentarea cantității de energie de care România va avea nevoie în următorii ani pentru a asigura necesarul unei economii în continuă dezvoltare.

Acordurile de colaborare stabilite cu partenerii externi pentru diversificarea resurselor de aprovizionare cu gaz și investițiile consistente în domeniu reprezintă pentru România soluția de consolidare a securității energetice”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.


Citește și:

EXCLUSIV | Viceprimarul Sectorului 1 avertizează că pasivitatea Clotildei Armand poate cauza o TRAGEDIE: ”Sala de sport a liceului «Nicolae Iorga» stă să cadă. Primarul este indiferent la nevoile părinților și ale profesorilor!”

EXCLUSIV | Controverse după inițierea proiectului de OUG privind Departamentul pentru Relații Interetnice. Reprezentanții minorităților reacționează: ”Să nu fim în situația în care mai binele este moartea binelui”

Sebastian Burduja, despre încercările comuniștilor de a demola COLOANA INFINITULUI: ”Au considerat lucrarea lui Brâncuși degradantă și lipsită de valoare”

Dinu Gheorghe, consilier local: ”Mandatul lui Clotilde Armand se rezumă, în realitate, la o LUPTĂ IMAGINARĂ cu conspirațiile. Nu mai merge cu păcălelile!”

Premierul Nicolae Ciucă, MESAJ cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși: ”Amprenta înțelepciunii și simplității țăranului român”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Ziua în care România şi-a făcut cei mai puternici aliaţi