Premierul Nicolae Ciucă, MESAJ cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși: ”Amprenta înțelepciunii și simplității țăranului român”

Premierul Nicolae Ciucă, MESAJ cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși: ”Amprenta înțelepciunii și simplității țăranului român”
Premierul Nicolae Ciucă

Ziua Națională Constantin Brâncuși este marcată, în fiecare an, în data de 19 februarie, iar premierul Nicolae Ciucă transmite că mare sculptor român nu s-a desprins, niciodată, de rădăcinile sale, chiar dacă ”viața l-a dus departe de țară”.

Iubitorii de artă în întreaga lume admiră, și astăzi, opera impresionantă a lui Constantin Brâncuși, iar aplecarea acestuia spre filozofie a completat un talent artistic remarcabil.

Constantin Brâncuși a revoluționat, prin operele sale, arta sculpturii, menționează Nicolae Ciucă, iar ”înțelepciunii și simplității țăranului român” fac parte integrantă din creația sa.

Astăzi sărbătorim nașterea lui Constantin Brâncuși, care a adus o contribuție valoroasă în arta universală. Cu 147 de ani în urmă, destinul cultural al României și arta plastică universală aveau să devină mai bogate, odată cu nașterea lui Constantin Brâncuși, al cărui talent artistic a fost minunat completat de profunzimea aplecării lui spre filozofie. Născut într-o familie de oameni simpli, marele nostru sculptor nu s-a desprins niciodată de rădăcinile sale, chiar dacă viața l-a dus departe de țară pentru a-și desăvârși destinul artistic.

Prin operele sale, Constantin Brâncuși și-a creat propria identitate artistică, revoluționând chiar arta sculpturii, și a lăsat în urmă un valoros patrimoniu care impresionează prin universalitate dar, în același timp, poartă amprenta înțelepciunii și simplității țăranului român”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

”Prin astfel de evenimente, putem celebra legătura de suflet dintre Brâncuși și poporul român, și putem evidenția identitatea noastră culturală în marea familie europeană”

Premierul Nicolae Ciucă

”Este cel mai frumos omagiu pe care i-l putem aduce lui Constantin Brâncuși”

Premierul Nicolae Ciucă mai anunță, în mesaj transmis cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși, că la Timișoara va fi organizată o expoziție unde vor fi prezentate câteva dintre sculpturile marelui artist.

Totul se transformă, astfel, într-un omagiu adus marelui sculptor, cu atât mai mult cu cât operele sale sunt privite cu admirație și sunt descoperite în marile muzee ale lumii.

Astăzi, creația lui Constantin Brâncuși continuă să atragă admirația iubitorilor de artă din întreaga lume. Este emoționant că evenimentele din aceste zile prilejuite de deschiderea oficială a Programului naţional «Timişoara – Capitală Europeană a Culturii», la care am avut bucuria să particip, includ și două lansări de carte dedicate vieții și operei lui Constantin Brâncuși.

Sunt convins că românii iubitori de artă așteaptă cu nerăbdare și expoziția anunțată peste câteva luni la Timișoara, pentru care vor fi aduse și câteva dintre sculpturile sale aflate în marile muzee ale lumii. Este cel mai frumos omagiu pe care i-l putem aduce lui Constantin Brâncuși pentru felul în care a pus în valoare prin arta sa legătura de suflet cu meleagurile natale și cu poporul român”, a mai transmis Nicolae Ciucă.


Citește și:

Rusia, nemulțumită că Moldova își continuă DRUMUL PRO-EUROPEAN și sub noul guvern. Zakharova: ”Calea Ucrainei și a Țărilor Baltice, cursul Chișinăului e puțin probabil să se schimbe”

Plasat pe ”lista celor mai căutați” din Rusia, jurnalistul care a ajutat la dezvăluirea complotului împotriva lui Alexei Navalnîi a fost exclus de la Premiile BAFTA. Ce motiv a invocat poliția britanică

EXCLUSIV | Urbanistul Alexandru Pânișoară prezintă 15 ”realizări” ale primarului Clotilde Armand: ”E ca o CRUCE pe care trebuie să o ducem, are alte preocupări, nicidecum bunăstarea cetățenilor”

ANALIZĂ | Tatiana Stanovaya: ”Evgheni Prigojin, fondatorul grupării de mercenari Wagner, un pericol pentru Vladimir Putin?”

EXCLUSIV | Constantin Zotta, fost arbitru internațional și fost președinte la Rapid, denunțător într-un dosar al DNA. Sunt implicați Mega Image și un șef de la ANAF / Prima reacție a retailerului

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Mama Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, în stare de șoc după ce...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?