Stenograme uluitoare | Părintele Visarion Alexa, către enoriașa care îl acuză de agresiune: „Te deranjează că te-am atins? (…)”

Stenograme uluitoare | Părintele Visarion Alexa, către enoriașa care îl acuză de agresiune: „Te deranjează că te-am atins? (...)”
Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 19/09/2022, 14:12

Stenograme incendiare! Preotul Visarion Alexa, parohul unei biserici din Capitală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce a fost acuzat de agresiune sexuală.

Un post de televiziune publică stenogramele incendiare din acest dosar scandalos. Decizia luată sâmbătă de Judecătoria Sectorului 6 în cazul lui Visarion Alexa poate fi contestată în cel mult 48 de ore.

Arhiepiscopia Bucureștilor a confirmat că luni va demara ancheta în cazul preotului, anunțând că acesta a fost suspendat „de la slujirea preoțească”.

Avocata lui Visarion, Mariana Mihai, a declarat că între preot și femeia respectivă a existat o relație de prietenie.

Foto (ilustrativ): Pixabay.com

Filmul incidentului: „Ți-a fost rău?”

Preot: Ți-a fost rău?
Victimă: Cum adică?
Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.
Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…)
Preot: Te deranjează că te-am atins? (…)
Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?
Preot: Ca prieten…
Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?
Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)
Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…
Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.
Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.
Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine.”

Foto: Captură YouTube

Preotul Visarion: „Eram prea concentrat pe sânul ei”

Fiind audiat în calitate de suspect, Alexa Visarion a recunoscut că, după spovedanie, a îmbrățișat-o pe femeie. Tricoul persoanei vătămate s-a ridicat, moment în care i-a atins pielea în zona lombară, a mângâiat-o pe spate, pe sub tricou, a arătat că i-a palpat sânul, apăsând-o și că nu-și mai amintește dacă a sărutat-o pe ureche întrucât eram prea concentrat pe sânul ei“ (…)

Ulterior, și-a introdus mâna pe sub bluză și i-a atins sânii, i-a forțat bata blugilor, a reușit să ajungă cu mâna în zona vaginului, sub lenjeria intimă.

Preotul a spus că „s-a lăsat ispitit”

Suspectul a arătat că și-a retras mâna din pantalonii persoanei vătămate, timp în care mâinile persoanei vătămate erau tot pe umerii săi și a direcționat-o în zona sa intimă pe deasupra hainei preoțești, moment în care persoana vătămată și-a retras mâna (…) Suspectul a arătat că la final persoana vătămată era tulburată și că și-a dat seama că aceasta este tulburată în momentul în care și-a retras mâna. Totodată, suspectul a arătat că s-a lăsat ispitit.

Foto: Captură YouTube

Ce trebuie să respecte Alexa Visarion

Pe timpul cât se află sub control judiciar, conform art. 215 alin. 1 C.p.p, Alexa Visarion trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fa?a căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

Visarion Alexa nu are voie: să părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; să se apropie la o distanţă mai mică de 300 de metri de persoana vătămată şi să comunice cu aceasta, direct sau indirect, pe nici o cale, cu excepţia exercitării, prin intermediul altor persoane, exclusiv a dreptului la mediere cu persoana vătămată; să exercite profesia de preot.

Foto: YouTube.com

„O relație de prietenie”

„Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022. Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a declarat avocata preotului.

„Nu neapărat o agresiune”

Mariana Mihai a mai spus că a fost o discuție între cei doi „nu neapărat o agresiune”. Bărbatul vizat este preotul Visarion Alexa, de la o parohie din Capitală.

„În legătură cu ştirea referitoare la reţinerea de către poliţie a preotului Visarion Alexa din Bucureşti in urma unor grave acuzaţii menţionate deja în presă, vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut şocantă. Personal, nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum in sfera de cercetare a autorităţilor care îl anchetează”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Doxologia.ro informează că părintele Visarion Alexa, originar din Bacău, este parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” – Militari (București).

Mai mult, în calitate de realizator sau de invitat în cadrul emisiunilor radio și tv, părintele Visarion Alexa dezbate teme de actualitate și răspunde la frământările generației actuale. Acesta a participat la numeroase cateheze, întruniri și dezbateri, transmite romaniatv.net.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult