Preparatorul fizic al lui David Popovici a dezvăluit care este cea mai importantă calitate a înotătorului român: „Stă destul de bine la capitolul acesta”

Preparatorul fizic al lui David Popovici a dezvăluit care este cea mai importantă calitate a înotătorului român: „Stă destul de bine la capitolul acesta”
David Popovici (FOTO: Facebook.com/olympicromania/)
Publicat: 22/06/2022, 23:08
Actualizat: 22/06/2022, 23:12

Dragoș Luțcan, preparatorul fizic al lui David Popovici (17 ani), a dezvăluit care este cea mai importantă calitate a înotătorului român, devenit dublu campion: respectă cu strictețe disciplina sportivă.

„Cred că e una dintre cele mai importante calități ale lui David și probabil că ați văzut și din declarațiile lui că stă destul de bine la capitolul acesta și a reușit împreună cu calitățile fizice pe care le are, pregătirea pe care a susținut-o, să demonstreze”, a declarat Dragos Luțcan, pentru Antena 3.

El a povestit și ce s-a întâmplat după cursa de miercuri seara și ce i-a spus David după competiție.

„Ne-am întâlnit mai devreme. E fericit, ne-a prezentat medaliile, am făcut o poză și acum a mers la conferința de presă. L-am întrebat mai devreme cum e să ai două medalii și mi-a zis că el e aceeași persoană și pentru el e același lucru”, a spus preparatorul fizic, care a descris și finala: „Emoțiile au fost foarte mari, cursa a fost destul de grea, mai ales ultima. Era destul de obosit și s-a simțit lucrul acesta. Dar s-a recuperat bine”.

Înotătorul David Popovici (17 ani), a obținut, miercuri, cea de a doua medalie de aur la Mondialele de Natație de la Budapesta. După titlul câștigat la 200 metri liber, românul s-a impus categoric și în finala probei de 100 metri.

Rezultatul este unic în istoria natației românești, Popovici devenind primul înotător romând care devine campion mondial în probe masculine de natație. În plus, el este și deținătorul recordurilor mondiale de juniori la ambele probe.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult