Preşedintele Alianţei pentru Turism, Dragoş Anastasiu, despre taxa de solidaritate: „Adică tot pe cei care produc punem biciul? Trebuie şi statul român să fie solidar cu noi!”

Preşedintele Alianţei pentru Turism, Dragoş Anastasiu, despre taxa de solidaritate: „Adică tot pe cei care produc punem biciul? Trebuie şi statul român să fie solidar cu noi!”
Dragoş Anastasiu, preşedintele Alianţei pentru Turism / Sursa foto: Facebook - Coaliția pentru Dezvoltarea României
Publicat: 09/12/2021, 00:50
Actualizat: 09/12/2021, 00:50

Preşedintele Alianţei pentru Turism, Dragoş Anastasiu, a comentat miercuri, la Profit TV, posibila taxă de solidaritate care ar putea fi impusă marilor companii. Acesta a precizat că statul vrea să spună „biciul” tot pe cei care produc şi fac angajări, în timp ce la stat niciun angajat nu s-a aflat în şomaj tehnic în această perioadă de pandemie.

Omul de afaceri le-a transmis guvernanţilor să crească colectarea, să elimine evaziunea, să raţionalizeze modul în care cheltuie banii şi apoi vorbim şi de solidaritate.

„Adică tot pe cei care produc punem biciul? I-am prins pe unii că fac o sută de milioane cifră de afaceri, fac angajări, hai să punem biciul tot pe ei, să dea solidaritate. Aş vrea să vă întreb câţi de la stat au fost în Kurzarbeit sau în şomaj tehnic? Trebuie şi statul român să fie solidar cu noi. Nu au venit cu compensaţii sau au venit foarte puţin, şi vorbim de solidaritate? Eu, personal nu cred că asta este soluţia. Cred că în primul rând trebuie să crească colectarea, să elimine evaziunea, să raţionalizeze modul în care cheltuie banii şi apoi vorbim şi de solidaritate”, a spus preşedintele Alianţei pentru Turism, miercuri, la Profit TV.

Reacția afaceristului vine după ce UDMR a cerut introducerea unei taxe de solidaritate pentru marile companii, iar inițiativa a fost susținută inițial și de PSD.

Până la urmă, liderii coaliției de guvernare au precizat că anul acesta nu se va introduce nicio taxă, conform programului de guvernare, urmând să mai discute după realizarea bugetului pe 2022.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase