Prima reacție a lui Alexandr Dughin de la asasinarea fiicei sale: „Ea nu a cerut niciodată violenţă şi război. Duşmanii Rusiei au ucis-o pe furiş”

Prima reacție a lui Alexandr Dughin de la asasinarea fiicei sale: „Ea nu a cerut niciodată violenţă şi război. Duşmanii Rusiei au ucis-o pe furiş”
Alexandr Dughin/ Sursa: Captură Youtube
Publicat: 22/08/2022, 20:19
Actualizat: 22/08/2022, 20:32

Alexandr Dughin învinovățește Ucraina pentru asasinarea fiicei sale, în prima sa reacție de la moartea Dariei Dughina. Ideologul rus, foarte apropiat de președintele Vladimir Putin, mărturisește că Dughina a fost ucisă în timpul unei explozii „în fața ochilor  săi” în timp ce „se întorcea de la festivalul Tradiția de lângă Moscova”, într-o declarație prin intermediul canalului Telegram al prietenului său Konstantin Malofeev.

”Era o fată ortodoxă frumoasă, o patriotă, o corespondentă din domeniul militar, o expertă pe canale centrale şi o filosoafă. Discursurile şi reportajele ei au fost întotdeauna profunde, întemeiate şi reţinute. Ea nu a cerut niciodată violenţă şi război. Era o stea în devenire la începutul călătoriei. Duşmanii Rusiei au ucis-o pe furiş”, a declarat tatăl său, potrivit BBC.

El a cerut „răzbunare” în urma morţii tinerei.

”Dar noi, oamenii noştri, nu putem fi zdrobiţi nici măcar de asemenea lovituri insuportabile”, a mai subliniat el.

”Inimile noastre tânjesc după mai mult decât doar răzbunare. Este un câştig prea mic, nu este specific Rusiei. Avem nevoie doar de Victoria noastră. Fiica mea şi-a jertfit viaţa ca o fecioară sacrificată pe altar. Aşadar, câştigaţi, vă rog!”, a afirmat Dughin, făcând apel la victoria forţelor ruse împotriva inamicilor.

Marţi va avea loc o slujbă de pomenire pentru Dughina, a adăugat ideologul rus.

Ucraina a negat, duminică, orice implicare în explozia maşinii

Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean, a afirmat într-un interviu pentru televiziunea naţională că Ucraina nu are cu siguranţă nimic de-a face” cu acest incident, deoarece nu este ”un stat criminal, precum Federaţia Rusă” şi, cu atât mai mult, ”nu este un stat terorist”.

Propaganda rusă trăieşte într-o lume fictivă: Femeia (ucraineană) şi copilul ei de 12 ani au fost «desemnaţi» responsabili pentru aruncarea în aer a maşinii propagandistei Dughina. În mod surprinzător, nu au găsit «viza estonă» la faţa locului”, a declarat Mihailo Podoliak, făcând referire la afirmaţia FSB că femeia a plecat de la momentul inccidentului în Estonia.

”Viperele din serviciile speciale ruseşti au început o luptă între specii”, a adăugat el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase