Prima reacție a lui Nicușor Dan după ce BUGETUL CAPITALEI a fost aprobat: „Permite atât funcționarea serviciilor, cât și continuarea investițiilor”

Prima reacție a lui Nicușor Dan după ce BUGETUL CAPITALEI a fost aprobat: „Permite atât funcționarea serviciilor, cât și continuarea investițiilor”
Publicat: 03/02/2023, 15:41
Actualizat: 03/02/2023, 19:24

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat, vineri, că le mulțumește consilierilor care au votat în ședința de vineri bugetul Capitalei pe anul 2023.

„Mulțumesc consilierilor generali USR, PNL și PMP pentru votul de astăzi de aprobare a bugetului Capitalei pentru anul 2023.

Este un buget echilibrat care permite atât funcționarea serviciilor, cât și continuarea investițiilor.  Vorbim totodată de o premieră pentru că începem anul fără datorii curente”, a scris Nicușor Dan, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Bugetul Capitalei a fost aprobat, vineri, în Ședința Consiliului General al Municipiului București, cu 29 de voturi „pentru” și zero voturi împotrivă.

PSD a părăsit sala de ședință

Ședința de vineri nu a fost lispsită de tensiuni. Grupul PSD a părăsit sala de Consiliu, după ce consilierii generali au respins un amendament propus de social-democrați.

„Am depus un amendament de bun simț, care îndrepta din greșelile care s-au făcut în elaborarea bugetului. Este o formă de protest, pentru că se refuză orice formă de dialog cu opoziția. Este o viziune greșită a democrației, o viziune șchioapa a ceea ce înseamnă democrația”, a declarat pentru Gândul Valeriu Șuhan, consilier general PSD.

Amendamentul celor de la PSD prevedea, printre altele, suplimentarea cu 630 de milioane de lei pentru plata stimulentelor financiare, suplimentarea cu 56 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor pentru proiectul „Bancă de alimente, Cantină socială, Centru de asistenţă pentru mamă şi copil şi reintegrare socio-profesională”.

Buget de 11,3 miliarde de lei

De asemenea, cei de la PSD au cerut  în plus la buget 25 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la blocul de locuinţe sociale de pe Prelugirea Ghencea.

Proiectul de buget s-a aflat în dezbatere publică, iar aparatul executiv al Municipalității estimează pentru anul 2023 un buget total de 11,393 miliarde de lei, sumă din care bugetul propriu este de 8,091 miliarde de lei.

La cele peste 8 miliarde de lei se adaugă bani din fonduri nerambursabile de 1,6 miliarde de lei și venituri de la instituțiile subordonate, de aproximativ 2,6 miliarde de lei.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase