Prima ruptură în AUR? George Simion și Diana Șosoacă, văzuți tot mai rar în spațiul public, împreună

Prima ruptură în AUR? George Simion și Diana Șosoacă, văzuți tot mai rar în spațiul public, împreună
Publicat: 03/02/2021, 21:14

Primele fisuri din Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) au devenit vizibile imediat după incendiul de la Spitalul ”Matei Balș”. După incendiul de la „Matei Balș”, senatorul Diana Șoșoacă și co-președintele partidului, George Simion, au ales să apară public separat, atât în intervențiile televizate, cât și în manifestațiile la care participă împotriva actualului guvern.

Diana Sosoacă, prezentă la Institutul Matei Balș

În ziua incendiului, Diana Șoșoacă a mers singură la ”Matei Balș”, unde a insistat să intre în spital, invocând statutul de parlamentar. Senatoarea le-a transmis oamenilor prin intermediul mass-media să ”iasă în stradă” și să vină în fața spitalului, cerându-le de asemenea și parlamentarilor să vină la ”Matei Balș”, să ceară explicații pentru incendiu.

George Simion a protestat la Ministerul Sănătății

Liderul AUR, George Simion a organizat și el un protest a două zi după incendiu, dar în fața Ministerului Sănătății. La această manifestație Diana Șoșoacă nu a fost prezentă.

Și duminică, 31 ianuarie, cei doi politicieni AUR au ales să protesteze separat. George Simion a fost prezent în fața Ministerului Sănătății, împreună cu alți parlamentari AUR. Nici de această dată Șoșoaca nu a fost prezentă.

Abia în după amiaza acelei zile, senatoarea și-a făcut apariția la Ministerului Sănătății, unde a încercat să intre în clădire pentru a discuta cu ministrul. De la protestul senatoarei, George Simion a fost absent.

Ce spune Ion Cristoiu despre relația dintre cei doi

Ion Cristoiu arată că de la intrarea în Parlament, George Simion ”încearcă să-și facă loc în lumea bună a politicii”.

În schimb, constată Ion Cristoiu, Diana Șoșoacă a ales o altă formulă de acțiune: ”Acțiunea violentă, care sfidează ordinea stabilită”.

Ion Cristoiu dă chiar un verdict: ”Fără aceste scandaluri, AUR ar fi un partid mort din punct de vedere mediatic, supus embargoului la care e supus orice astfel de partid în Europa”.

Sînt convins că Diana Șoșoacă va fi dată afară din partid. AUR va vrea să arate astfel că e un partid care poate fi invitat la Guvernare”, scrie Cristoiu, punctând eroarea: ”Da, dar nu-l va invita nimeni. În veci!”.