Prima zăpadă pe Transfăgărășan. Temperaturile resimțite sunt cu mult sub 0 grade Celsius | VIDEO

Publicat: 21/09/2021, 09:27

În noaptea de luni spre marți a căzut prima ninsoare pe Transfăgărășan, iar temperaturile au scăzut mult sub valorile de până acum.

La Cota 2.000 temperaturile au scăzut până la -3 grade Celsius, dar valorile resimțite sunt chiar sub -10 grade.

Mai mult, din cauza temperaturilor scăzute s-a format polei.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a anunțat pe Facebook că în dimineața zilei de marți s-a intervenit cu materiale antiderapante.

„A VENIT IARNA. Din fericire, deocamdată doar pe #Transfăgărășan…

Colegii noștri de la Districtul Bâlea au intervenit în această dimineață cu material antiderapant în zona Bâlea Lac pentru a asigura condiții sigure de trafic. Îi rugăm pe șoferii care vizitează zona să circule cu prudență”, scriu reprezentanții Direcției.

Vremea în următoarele săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Pâna la data de 20 septembrie vom avea parte de vreme caldă, cu temperaturi peste cele specifice, iar apoi i temperaturile vor scăderea sub normalul termic.

Săptămâna 13.09.2021 – 20.09.2021

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi în general deficitar.

Săptămâna 20.09.2021 – 27.09.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele nord-estice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în jumătatea sudică a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 27.09.2021 – 04.10.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va avea o tendinţă uşor deficitară în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 04.10.2021 – 11.10.2021

Valorile termice se vor situa uşor sub cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile intracarpatice.