Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, susține că peste 20.000 de apartamente construite în ultimii 15 ani au „avize date pe şpagă”

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, susține că peste 20.000 de apartamente construite în ultimii 15 ani au „avize date pe şpagă”
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 11/10/2022, 17:53

Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a afirmat, marți, că peste 20.000 de apartamente din această zonă a Bucureștiului au fost construite, în ultimii 15 ani, fără utilităţi şi drumuri de acces și cu avize „date pe şpagă”. Declarațiile edilului au fost făcute în cadrul conferinței „Cum (NU) construim în România. Soluţii la provocările momentului”, organizată de DC Media Group.

„Marii dezvoltatori sunt victima trecutului din anii 2000, în special, în care s-a construit haotic şi s-a dat naştere la o ideologie care consideră astăzi că orice se dezvoltă şi se construieşte este negativ din start. Eu mă confrunt cu ea! Această ideologie are şi nişte exponenţi politici.

Au şi dreptate, cel puţin parţial, pentru că modul în care s-a construit în oraşul ăsta a fost negativ. În Sectorul 6, s-au construit în ultimii 15 ani peste 20.000 de apartamente, fără nicio şcoală, fără grădiniţă, fără drumuri de acces, fără utilităţi, avize date pe şpagă”, a afirmat Ciprian Ciucu.

Potrivit edilului, bugetele primăriilor de sector nu ţin pasul cu aceste investiţii: „Vorbim de 20.000 de apartamente, grosso modo. Asta înseamnă 20.000 de familii tinere, care fac copii, care trebuie să meargă undeva şi întotdeauna problema este doar la autorităţi”. De asemenea, Ciprian Ciucu a precizat că Sectorul 6 al Capitalei încă mai are PUZ valabil, se construieşte în această zonă administrativ-teritorială şi nu pleacă de la ideea că orice construcţie este proastă.

„Mă uit foarte atent cu echipa mea pe PUD-uri şi acolo unde este ok, se justifică, nu supra-aglomerează, da, trece la vot. (…) Nu este blocată dezvoltarea în Sectorul 6, dar nu se poate ca orice PUD, care este o excepţie de la PUZ sau de la PUG să treacă. Nu are cum! Pentru că avem o regulă care înseamnă documentul de urbanism de bază, că este PUG sau că este PUZ.

Înţeleg când vine un mare dezvoltator şi trebuie să construiască peste 3.000 mp. Îi cere legea PUG. (…) Analizăm şi votăm, ceea ce s-a întâmplat în Sectorul 6. Evident că, dacă terenul are o anumită formă, îl luăm în considerare şi îl lăsăm pe om să construiască, dar nu poţi să mergi cu aceste excepţii care să devină regula”, a explicat Ciprian Ciucu.

În ceea ce privește Planul Urbanistic General, primarul s-a arătat nemulţumit de modul în care municipalitatea s-a prezentat în ultimii 10 ani, informează Agerpres.

„Nicuşor Dan, aud că o să semnaţi contractul subsecvent cu Universitatea de Arhitectură de trei luni încoace. (…) S-a spus aici că PUZ-urile de la nivelul PMB nu sunt votate în Consiliul General, nu sunt puse pe ordinea de zi de primarul general, de aceea nu sunt votate.

Parţial îi dau dreptate domnului primar general, multe dintre ele conţin lucruri care nu ar trebui să fie acolo, mai ales în zone protejate, dar nu pot ca toate să aibă probleme. Măcar din alea 50 câte sunt, 5-10 or fi bune. Hai să vedem care sunt alea bune şi să treacă pe agenda Consiliului General, să intre la vot că nu putem să oprim dezvoltarea”, a adăugat Ciprian Ciucu.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Oana Zăvoranu a ajuns la fundul sacului. Vedeta își vinde haine din garderobă.
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu