Primele imagini cu noua înfățișare a Cazinoului din Constanța, după renovare (GALERIE FOTO)

Primele imagini cu noua înfățișare a Cazinoului din Constanța, după renovare (GALERIE FOTO)
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 13/08/2022, 19:22

Lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanţa scot la iveală o nouă imagine a celebrului monument construit în 1910, unul din simbolurile Art Nouveau ale României. Imaginile au fost publicate pe „Cazino Constanța”, pagina care urmărește fiecare pas al reabilitării clădirii.

În aprilie 2020 au început lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanţa. Inițial, municipalitatea a anunțat că acestea vor dura aproape 2 ani şi jumătate, iar întregul proiect de reabilitare ajunge la 100 de milioane de lei. Însă reprezentanții companiei care lucrează la reabilitarea Cazinoului estimează că lucrările nu vor fi gata în 2022 cum era estimat inițial. Cel mai probabil, clădirea va reintra în patrimoniul municipiului Constanța abia la finalul lui 2024, conform funkytravel.ro.

Întregul proiect de modernizare a Cazinoului ajunge la un cost de 100 de milioane de lei, din care mai mult de jumătate sunt cheltuielile de restaurare.

Monument Art Nouveau, Cazinoul de pe faleza Mării Negre a fost inaugurat în 1910, în ziua de Sfânta Maria.

Construit în special pentru desfăşurarea jocurilor de noroc, Cazinoul a fost martorul unuia dintre momentele istorice dinaintea Primului Război Mondial. Aici, Regele Carol I şi Principele Ferdinand l-au primit pe Ţarul Nicolae al II-lea al Rusiei.

.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase