Primele doze de vaccin cu noua formulă împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2 au ajuns în România

Primele doze de vaccin cu noua formulă împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2 au ajuns în România
Sursa FOTO: medlife.ro
Publicat: 24/11/2022, 15:42
Actualizat: 24/11/2022, 15:46

Primele vaccinuri cu noua formulă împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2 au ajuns în România. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a anunţat că primele cantităţi de vaccin cu noua formulă împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2 au sosit în ţară în această săptămână.

Ministrul a precizat că acesta va fi în curând disponibil în cabinetele medicilor de familie, dar și în centrele de vaccinare și spitale.

”Au sosit deja în această săptămână primele cantităţi de vaccin cu noua formulă împotriva infecţiei cu coronavirus. Acest vaccin va fi în curând accesibil la cabinetele medicilor de familie, în centrele de vaccinare din principalele spitale din România. Toţi cei care au făcut deja două doze de vaccin în formula veche se pot vaccina doza a treia sau, după caz, doza a patra cu acest vaccin care protejează împotriva celei mai noi variante BA4, BA5 Omicron. Cred că este o bună oportunitate să îl administrăm în această perioadă în care se face şi vaccinarea antigripală” a declarat Rafila la dezbaterea online ”Industria inovatoare de medicamente, partener strategic pentru societate, economie şi sănătatea românilor”, organizată de DC Media Group.

Ce perioadă te poate proteja vaccinul?

Durata protecției oferite de vaccin sau de infecția naturală poate varia în funcție de răspunsul individual, de gradul de expunere, dar și de capacitatea de adaptare a virusului și apariția unor variante virale noi care pot avea caracteristici diferite (de ex. infectiozitate mai crescută, simptomatologie mai severă, etc.). Din acest motiv este foarte importantă atingerea rapidă unei acoperiri vaccinale cât mai mari pentru a limita transmiterea virusului și, în consecință, pentru a reduce șansele acestuia de mutație și frecvența de apariție a tulpinilor noi, se arată pe vaccinare-covid.gov.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase