Primul cadru medical din judeţul Suceava care s-a vaccinat împotriva coronavirusului a fost infectat cu Covid-19 de două ori: Nu am dezvoltat anticorpi

Primul cadru medical din judeţul Suceava care s-a vaccinat împotriva coronavirusului a fost infectat cu Covid-19 de două ori:  Nu am dezvoltat anticorpi
Publicat: 27/12/2020, 16:11
Actualizat: 27/12/2020, 16:15

Primul cadru medical din judeţul Suceava care s-a vaccinat împotriva SARS-CoV-2 este Monica Terteliu, şefa secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”

După administrarea serului, medicul a explicat că s-a vaccinat fără a sta pe gânduri

„Pentru mine este o speranță că lucrurile vor reveni la normal. M-am vaccinat fără a sta pe gânduri pentru că de zece luni de zile tratăm pacienți. Unii pacienți cu succes, pe alții i-am pierdut. În această perioadă am trăit cu speranța că va apărea vaccinul ca să ne putem întoarce la ceea ce făceam noi înainte, să tratăm toată patologia de boli infecțioase, nu numai pacienții COVID”, a spus dr. Terteliu.

Șeful secției Boli Infecțioase a mai arătat că a trecut de două ori prin boală, dar nu a dezvoltat anticorpi

Aceasta consideră că vaccinul este o piatră de temelie că va fi mai bine.Dr. Terteliu a declarat că organismul ei nu a dezvoltat anticorpi nici prima, nici a doua oară când s-a infectat, astfel încât vaccinarea este singura șansă de a se proteja împotriva noului coronavirus.

Monica Terteliu a subliniat că înainte de a face vaccinul s-a documentat.

„Orice medic responsabil face acest lucru. Am citit atât prospectul cât și studiile care au fost publicate și decizia a fost simplă”, a spus medicul infecționist sucevean.

Ea a spus că doar ultimii 0,1 ml din vaccin i-a simțit, dar că în rest nu a durut.

Dr. Terteliu a transmis medicilor care nu sunt de acord cu această vaccinare că o bună informare i-ar face să se răzgândească, să facă vaccinul și chiar să-l promoveze.

Printre cei care s-au vaccinat în cursul zilei de duminică, la Suceava, s-a numărat şi directorul medical al Spitalului Suceava, medicul Marius Grămadă.

Pe de altă parte, urgentistul Dan Teodorovici a explicat că nu toţi colegii săi din Unitatea de Primiri Urgenţe sunt dispuşi să se vaccineze acum. Unii dintre ei au decis să amâne momentul pentru că au trecut prin boală şi au dezvoltat anticorpi, alţii sunt sceptici cu privire la vaccin.

La Spitalul Județean Suceava au ajuns, într-o primă fază, 250 de doze de vaccin pentru personalul medical din prima linie.

Lotul cu cea de-a 2 –a doză de vaccin va fi disponibil la sfârșitul lunii ianuarie anul viitor.

În județul  Suceava vor fi amenajate 37 centre de vaccinare, la care se vor adăuga 2 caravane mobile pentru  persoanele aflate în centre rezidențiale și medico-sociale, nedeplasabile sau aflate în zone izolate.

În România a început astăzi campania de vaccinare împotriva COVID-19. Primul român căruia i s-a administrat serul a fost Mihaela Anghel, cadru medical la Spitalul „Matei Balş”. Ea a fost în linia întâi şi în urmă cu 10 luni când la acest spital au ajuns primii pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

 Ziua V pentru Europa! A început programul de vaccinare în masă. Cum decurg campaniile în Italia, Spania, Bulgaria sau Ungaria (UPDATE)

Vaccinarea în masă la nivelul întregului bloc comunitar a început de duminică, 27 decembrie. Momentul a fost marcat deja de experții în PR ai Big Pharma, astfel că presa mainstream s-a grăbit să anunțe Ziua V pentru Europa. Ziua V sau Ziua Vaccinării, cum va rămâne în istorie…

Pe întreg continentul,  angajaţi din sectorul sanitar şi membri ai grupurilor de mare risc, precum rezidenţii căminelor de bătrâni, vor primi simultan prima doză de vaccin împotriva coronavirusului azi, 27.12.2020.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Dragnea i-a dat 'fatala' Irinei, după ce a văzut-o cu altul. Unde a ajuns să...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Dragnea i-a dat 'fatala' Irinei, după ce a văzut-o cu altul. Unde a ajuns să...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Adevărul despre miocardită. Efectul care sperie pe toată lumea. Ce s-a descoperit
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...