Primul oraș din România care interzice trotinetele electrice în zonele pietonale: „E o decizie grea, dar care trebuie luată!”

Primul oraș din România care interzice trotinetele electrice în zonele pietonale: „E o decizie grea, dar care trebuie luată!”
Primul oraș din România care interzice trotinetele electrice în zonele pietonale: „E o decizie grea, dar care trebuie luată!” / Foto caracter ilustrativ: Pixabay.com
Publicat: 27/07/2021, 13:33

Trotinetele electrice vor fi interzise în toate zonele pietonale din Drobeta Turnu-Severin. Cei care le vor folosi în aceste zone vor fi amendați și pot rămâne chiar și fără vehicul.

„E o decizie grea, dar care trebuia luată. Am avut mult sesizări din partea cetățenilor, rapoarte din partea Poliției Locale despre accidente, incidente, în zonele pietonale, de promenadă, de plimbare a cetățenilor.

Merg cu viteză, fără mijloace de protecție

Genul acesta de mijloace de transport, trotinetele în general, sunt folosite de preadolescenți, de adolescenți, între 10 și 18 ani și ei din păcate nu au simțul pericolului nici pentru ei, nici pentru cei din jur. Merg cu viteză, nu au mijloace de protecție, au lovit copii, bătrâni și am hotărât că cel mai bine este să interzicem accesul lor în aceste zone.

Am pus deja pe o rețea de socializare, 95% dintre comentarii au fost pentru acest lucru. Merg foarte mulți bătrâni, familii tinere în zonele acestea pietonale și, din păcate, sunt agresați efectiv de aceste mijloace de transport.

S-a ajuns ca o trotinetă să meargă și cu 60 km/h!

În momentul de față s-a ajuns ca o trotinetă să meargă și cu 60 km/h. Vă dați seama ce pericol pot reprezenta. Pe viitor, va trebui reglementat și acest lucru cu trotinetele electrice.

Într-o primă fază vom merge cu avertismente o perioadă, o să stăm de vorbă și o să le explicăm. Dacă nu o să înțeleagă, o să mergem pe amendă și după aceea chiar o să le confiscăm trotinetele pentru că trebuie să respecte aceste reguli așa cum și șoferii trebuie să respecte reguli”, a explicat Marius Screciu, primarul din Drobeta Turnu-Severin, la Antena 3.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult