Prințul Charles, anchetat de poliție în legătură cu moartea Prințesei Diana. O scrisoarea misterioasă, lăsată la Palatului Kensington, neelucidată

Prințul Charles, anchetat de poliție în legătură cu moartea Prințesei Diana. O scrisoarea misterioasă, lăsată la Palatului Kensington, neelucidată
Publicat: 19/06/2021, 16:07
Actualizat: 19/06/2021, 16:09

Lordul Stevens, fostul șef al Scotland Yard, a dezvăluit că a fost nevoit să-l interogheze pe Prințul de Wales ca potențial martor în ancheta privind moartea fostei sale soții, întrucât trebuia să „urmeze dovezile”. Cu doi ani înainte de moartea sa în 1997, regretata Prințesă de Wales a scris o scrisoare prin care își prezicea propria moarte – susținând că va muri într-un accident de mașină din cauza „defecțiunilor de frână și a vătămărilor grave la cap”.

Charles a fost interogat de polițiști cu privire la acuzațiile pe care le-ar fi complotat să o omoare pe Prințesa Diana, care a decedat într-un tunel din Paris, în Franța, în anii nouăzeci.

Diana a scris o notă în care susținea că Charles ar urma să o omoare într-un accident de mașină, astfel încât să se poată căsători, arată dailymail.co.uk. 

Lordul Stevens, un șef de poliție, a declarat pentru Daily Mail că trebuie să-l interogheze pe Charles cu privire la afirmația Dianei că ar fi urmat să fie ucisă.

Cu toate acestea, Lord Stevens a spus că Charles nu poate explica de ce Diana a scris nota. La acea vreme, paranoia ar fi putut să fie exploatată de Martin Bashir, jurnalistul de la BBC care a realizat în 1995 celebrul interviu cu Diana, care a aruncat în aer liniștea Casei Regale a Marii Britanii.

„Nu știm ce i-a spus Bashir Dianei”, a spus Lord Stevens.

Luna trecută, în Albion a izbucnit un mare scandal legat de acea discuție purtată de prințesa Diana și Martin Bashir. Contextul a fost unul special și îl incriminează pe jurnalist. Dar și pe cei de la BBC, care au difuzat materialul. Pentru că asupra Dianei s-ar fi exercitat presiuni.

Mesajul din scrisoarea misterioasă

Scrisoarea Dianei din octombrie 1995 a fost lăsată într-o cameră a Palatului Kensington. Și îi era adresată majordomul ei Paul Burrell. A fost o dovadă care a stat la baza speculațiilor ce vizează faptul că moartea ei a fost o conspirație. În scrisoare se mai preciza și faptul că Prințul Charles se va căsători cu fosta bonă, Tiggy legge-Bourke.

Lord Stevens a confirmat că a citit scrisoarea și că tocmai acestea alimentează teoriile conspirației create în jurul decesului brusc.

În 2005, el și echipa sa de detectivi nu găseau motivele pentru care Diana să fi fost atât de preocupată de siguranța sa. Charles a fost interogat ca martor, nu ca suspect, în urma celor scrise de fosta soție într-o scrisoare din octombrie 1995 și a lăsat-o în cămara Palatului Kensington pentru majordomul ei Paul Burrell.

În aprilie 2008, poliția a returnat un verdict potrivit căruia moartea Dianei a fost o „crimă ilegală [din cauza] conducerii grav neglijente a Mercedes-ului”.

Între timp, William și Harry, în vârstă de 36 de ani, sunt pregătiți să se reunească în această vară la un eveniment memorial al Diana, după un an tumultuos și atacuri extraordinare asupra Familiei Regale.