Prințul Paul al României și-ar fi organizat, în detaliu, fuga din țară. Anchetatorii cred că a plecat și cu o sumă mare de bani

Prințul Paul al României și-ar fi organizat, în detaliu, fuga din țară. Anchetatorii cred că a plecat și cu o sumă mare de bani
Prințul Paul al României este, de un an, urmărit internațional/Sursa/Facebook
Publicat: 17/12/2021, 18:02
Actualizat: 17/12/2021, 19:21

Prințul Paul Philippe al României și-ar fi premeditat fuga cu mult timp înainte să fie condamnat definitiv, motiv pentru care autoritățile române nu au reușit să-l localizeze. Vineri s-a împlinit un an de când magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare.  

Cu exact un an în urmă, la data de 17 decembrie 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat verdictul final în dosarul retrocedării ilegale a fostei Ferme Regale Băneasa, iar prinţul Paul a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, cu toate că, la judecata în fond, primise trei ani cu suspendare.

După ce magistrații au redactat mandatul de executare al pedepsei cu închisoarea, polițiștii l-au căutat acasă, însă nu au găsit-o decât pe soția lui, prințesa Lia.

Dat în urmărire internațională, condamnatul parcă a intrat în pământ, în condițiile în care anchetatorii nu au reușit, până acum, nici măcar să stabilească în ce țară se ascunde.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că autoritățile au luat în calcul trei posibile destinații. Este vorba despre Italia, Spania sau Franța, state în care urmăritul internațional ar fi avut cunoștințe care ar fi putut să-l ajute.

Paul al României ar fi fugit cu mult înaintea deciziei de condamnare

Sursele citate au precizat că, deși nu știa care va fi decizia magistraților, mai ales că în prima instanță fusese condamnat la o pedeapsă cu supendare, acesta și-a securizat situația. În acest sens se presupune că Paul al României a părăsit România cu mult timp înainte de ultimul termen al procesului. În plus, există bănuiala că ar fi plecat din țară cu o sumă importantă de bani, pentru a se putea întreține o perioadă lungă de timp.

La sfârșitul lunii iunie, soția sa, prințesa Lia, a fost plecată, pentru o lună, în Marea Britanie. Aceasta a vrut să-l scoată din țară și pe copilul în vârstă de 11 ani, pe care îl are împreună cu Paul. Mama băiatului a solicitat Judecătoriei Sectorului 2 să-i permită să plece împreună cu fiul ei fără declarație notarială din partea tatălui. Magistrații instanței inferioare i-au dat câștig de cauză, însă judecătorii Tribunalului București i-au respins cererea, prin sentință definitivă.

Alături de Paul al României au mai fost condamnați oamenii de afaceri Remus Truică, care a primit 7 ani de închisoare, și israelienii Benjamin Steinmetz şi Tal Silberstein, care au de executat o pedeapsă de 5 ani.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult