Procurorii dezvăluie cruzimea medicului ginecolog Florian Robe: ”A declarat nașterea ca avort spontan, deși fetița nou-născută avea semne vitale, și a refuzat nejustificat, 12 ore, să îi acorde îngrijiri medicale”

Procurorii dezvăluie cruzimea medicului ginecolog Florian Robe: ”A declarat nașterea ca avort spontan, deși fetița nou-născută avea semne vitale, și a refuzat nejustificat, 12 ore, să îi acorde îngrijiri medicale”
Sursa FOTO - caracter ilustrativ: PxHere.com
Publicat: 07/10/2022, 15:56
Actualizat: 07/10/2022, 17:19

Medicul ginecolog Florian Robe, de la Spitalului Polizu, este acuzat de tentativă de omor calificat, după ce în urmă cu trei ani și jumătate ar fi refuzat că acorde îngrijiri unei fetițe nou-născute, declarând nașterea ca fiind avort spontan. Personalul medical care a asistat la naștere și a preluat apoi fetița i-a atras atenția că nou-născutul are semne vitale, însă medicul, fără nicio justificare, a refuzat timp de 12 ore să ia măsuri pentru a-i acorda îngrijiri medicale, potrivit procurorilor de la Parchetul Tribunalului București.

Nașterea a avut loc în aprilie 2019, însă cazul a ajuns în atenția procurorilor de la Parchetul Tribunalului București în 2022, când a fost făcută o plângere penală.

Inițial, procurorii au început urmărirea penală în cazul faptelor reclamate, iar după ce au adunat probe și au audiat mai mulți martori, au început urmărirea penală în cazul medicului ginecolog Florian Robe, pentru tentativă de omor calificat, faptă pentru care pedeapsa este între 15 și 25 de ani sau închisoare pe viață.

”La data de 24 aprilie 2019, o femeie a născut o fetiță viabilă la Maternitatea Polizu, sub supravegherea suspectului (Florian Robe – n.r.), medic de specialitate obstetrică-ginecologie. Cel din urmă a declarat nașterea ca fiind un avort spontan al unui produs de concepție de sex feminin fără semne de viabilitate. Deși semnele de viabilitate erau evidente și i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou-născutul, medicul a refuzat nejustificat, timp de 12 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirilor medicale”, arată Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Procurorii au cerut ca în acest caz să fie făcută o expertiză medico-legală, de către experții Institutului Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” București.

Medicul ginecolog Florian Robe a fost audiat vineri, de procurorii Parchetului Tribunalului București.

„Audiere în calitate de suspect în cazul «Abatorul de Copii», care a ieșit la suprafață. Medicul ginecolog Florian Robe sau probabil mai bine zis «Mengele», din cadrul Spitalului Polizu, este acuzat oficial de tentativă la omor calificat prin cruzimi”, a spus avocatul Adrian Cuculis.

Medicul Florian Robe, acuzat că lăsa copiii prematuri să moară

Potrivit avocatului Cuculis, medicul este acuzat că lăsa copiii prematuri să moară sau chiar „îi omora el” pentru a „nu mai ocupa un loc în incubator”.

Eu am reușit să documentez acest caz, însă reiese din declarațiile date de martori că Polizu, prin acest «Dr. Robe», era un abator de copii prematuri, aruncați la propriu în coșul de gunoi, până mureau.

Cele explicate mai sus și care sunt extrem de precise, au fost și filmate și pe baza filmărilor s-a refăcut filmul ororilor. De asemenea, toate actele întocmite pentru «mortul viu», adică acel copil care a scăpat cumva dintr-o pungă legată la gură ca să se asfixieze și să moară, au fost făcute în fals ca să acopere «abatorul»”, a precizat Cuculis.

Avocatul a adăugat că acesta este doar începutul poveștii și probabil vor ieși la iveală și alți părinți care nu știu ce s-a întâmplat cu copiii lor.

Potrivit lui Cuculis, din declarațiile date de asistente și alte cadrele medicale de la Maternitatea Polizu, aceasta era o practică.

Reacţia ministrului Sănătăţii în cazul acuzațiilor de la Spitalul Polizu

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că, în urma dezvăluirilor în cazul medicului Florian Robe, la Spitalul Polizu, a fost trimisă Inspecția Sanitară.

”Inspecția Sanitară este acolo, atât colegi de la Ministerul Sănătății, cât și de la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București. Am verificat, nu este un caz nou, este un caz de acum trei ani, din 2019. Este o anchetă penală în curs, nu putem să intervenim în niciun fel în cadrul acestei anchete, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul a precizat însă că Inspecția Sanitară poate să verifice doar situația din prezent de la Spitalul Polizu, nu ce s-a întâmplat în urmă cu trei ani.

”Inspecția Sanitară nu face anchete, evaluează modul în care se acordă îngrijirile de natură medicală, dacă se respectă condițiile igienico-sanitare. Nu putem să facem anchetă la Ministerul Sănătății. Nu putem să verificăm decât situația actuală, nu ce a fost acum trei ani”, a mai spus Alexandru Rafila.

Anchetă și la Colegiul Medicilor: ”O astfel de situație este inadmisibilă”

Acuzațiile șocante aduse medicului ginecolog Florian Robe de la Spitalul Polizu au ajuns și la Colegiul Medicilor din București, care s-a autosesizat și a început, vineri, o cercetare disciplinară.

”Colegiul Medicilor din Municipiul București afirmă categoric că o astfel de situație, presupunând că se confirmă ca urmare a anchetei, este inadmisibilă. Trebuie, însă, înainte de orice afirmație, așteptat rezultatul oficial al anchetei autorităților competente.

Precizăm că la CMMB, până în prezent, nu este înregistrată o sesizare pe marginea acestui caz”, spune președintele Colegiului Medicilor București, Cătălina Poiană.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală