Reacţia ministrului sănătăţii, Alexandru Rafila, după ce medicul ginecolog Florian Robe a fost acuzat de tentativă de omor calificat

Reacţia ministrului sănătăţii, Alexandru Rafila, după ce medicul ginecolog Florian Robe a fost acuzat de tentativă de omor calificat
Alexandru Rafila / Sursă Foto: Mediafax FOTO
Publicat: 07/10/2022, 12:57
Actualizat: 07/10/2022, 13:01

Medicul ginecolog Florian Robe, din cadrul Spitalului Polizu, este acuzat de tentativă de omor calificat prin cruzimi, după ce au ieșit la suprafață ororile petrecute cu copiii născuți prematur.

În urma acestui scandal, Alexandru Rafila a explicat, la Antena 3, că se fac verificări la Spitalul Polizu pentru a se vedea, exact, ce s-a întâmplat în acel loc.

”Inspecția Sanitară este acolo, atât colegi de la Ministerul sănătății cât și de la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București. Am verificat, nu este un caz nou, este un caz de acum trei ani, din 2019. Este o anchetă penală în curs, nu putem să intervenim în niciun fel în cadrul acestei anchete.

Inspecția Sanitară nu face anchete. Evaluează modul în care se acordă îngrijirile de natură medicală, dacă se respectă condițiile igienico-sanitare. Nu putem să facem anchetă la Ministerul Sănătății. Nu putem să verificăm decât situația actuală, nu ce a fost acum trei ani.”, a declarat Alexandru Rafila.

Medicul Florian Robe, acuzat că lăsa copiii prematuri să moară

Avocatul Adrian Cuculis a dezvăluit că ”Polizu, prin acest ”Dr. Robe”, era un abator de copii prematuri, aruncați la propriu în coșul de gunoi, până mureau”.  Medicul este acuzat că lăsa copiii prematuri să moară sau chiar ”îi omora el” pentru a ”nu mai ocupa un loc în incubator”.

De asemenea, avocatul a explicat că s-a documentat în acest caz absolut înfiorător și că probabil există alte numeroase cazuri similare, cel mai probabil părinții neștiind ce s-a întâmplat cu bebelușii.

”Cele explicate mai sus și care sunt extrem de precise, au fost și filmate și pe baza filmărilor s-a refăcut filmul ororilor. De asemenea, toate actele întocmite pentru ”mortul viu”, adică copilul care a scăpat cumva dintr-o pungă legată la gură ca să se asfixieze și să moară, au fost făcute în fals ca să acopere abatorul”, a precizat avocatul Adrian Cuculis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase