Prodecanul de la Facultatea de Jurnalism, Dan Podaru, denunță ”epurarea politică” din interiorul Universității București

Prodecanul de la Facultatea de Jurnalism, Dan Podaru, denunță ”epurarea politică” din interiorul Universității București
Publicat: 29/06/2023, 10:30
Actualizat: 29/06/2023, 12:17

Dan Podaru, prodecanul Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București lansează acuzații grave după ce a fost revocat din funcție, considerând că în spatele acestei decizii surprinzătoare se află o ”epurare politică”.

Dan Podaru și-a transmis punctul de vedere pe pagina sa de Facebook, reacționând după apariția în spațiul public a unor materiale pe care le etichetează drept ”denigratoare, calomnioase și hărțuitoare”.

Mai mult, acesta spune că decizia prin care a fost revocat din funcție ”nu are fundament legal” și ”motivare”.

”Față de transmiterea, în spațiul public, a unor materiale denigratoare, calomnioase și hărțuitoare la adresa mea, mă văd obligat să reacționez, în mod public și să prezint situația reală:

  • Decizia nr. 176/26.06.2023 privind constatarea revocării mele din funcția de prodecan al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, nu are fundament legal și nicio motivare. Împotriva acesteia am depus deja o plângere prealabilă, urmând să mă adresez Instanței de Contencios Administrativ pentru anulare.

Consider că această decizie este abuzivă și se fundamentează doar pe acuzațiile nefondate și neverificate, prezentate într-un pseudo articol ce îmbină: ficțiunea, supozițiile și subiectivismul.

Vreau să cred, deocamdată, că cei care au pus în practică acest abuz sunt doar victimele unei manipulări și nu parte a unei acțiuni de epurare politică, demnă de vremea lui Ștefan Gheorghiu, de care poate nu au fost conștienți. Subliniez că Rectorul Universității din București știe cu exactitate că parteneriatele și contractele despre care se vorbește în pseudo-articole sunt semnate la nivelul Universității, de directorii departamentelor și chiar de către Rectorul Universității din București, iar aceste contracte sunt perfect legale”, a notat Dan Podaru în mediul online.

”Deocamdată, mă rezum la a informa opinia publică faptul că, la nivelul Facultății și Universității, nu am fost chemat în fața niciunei Comisii de disciplină/Etică în care să-mi prezint punctul de vedere, la niciun moment dat”

Dan Podaru

”Nu am fost sanctionat niciodată disciplinar”

Dan Podaru – consilier local PNL la Primăria Sectorului 1 al Capitalei – mai precizează că nu a fost niciodată sancționat disciplinar, având o conduită ireproșabilă, iar revocarea sa din funcție, în ciuda profesionalismului de care a dat dovadă, ridică foarte multe semne de întrebare.

Nu am fost sanctionat niciodată disciplinar, în consecință, conduita mea nu a lăsat vreodata vreo urmă de îndoială asupra profesionalismului de care am dat mereu dovadă.

Autorul articolului calomniator, precum și al celorlate articole defăimătoare publicate la adresa mea, avea și are pe rol, în acest moment, un proces intentat pentru calomnie și defăimare, înregistrat la Judecătoria Sectorului 1 sub nr. 19594/299/2023.

În consecință, reacțiile calomnioase ale lui Ovidiu Vanghele sunt motivate, atât de existența acestui proces, cât și de simpatiile sale politice (apropiate de USR), pe care și le manifestă permanent, atacând, aproape cu aceleași idei ca și USR, alte partide, precum PNL sau PSD, în majoritatea materialelor pe care le generează.

Această informare succintă cred că este elocventă pentru moment, și își dorește să arate că toate materialele generate, în ultima perioadă de timp, au scopul de a mă denigra și intimida politic, și iată, acum și profesional.

Motivul este unul singur: faptul că, la nivelul Consiliului Local al Sectorului 1 al Municipiului București, am fost o voce tranșantă împotriva abuzurilor USR și ale Primarului Sectorului 1, abuzuri care au ținut acest sector în mizerie, abuzuri care au permis angajarea unor persoane incompetente în administrația locală și alte fapte penale pentru care nu m-am temut să mă adresez Direcției Naționale Anticorupție”, acuză Dan Podaru.

”Liderii USR din Sectorul 1 au ridicat la alt nivel atacurile și strategiile denigratoare”

Dan Podaru susține că este victima unei campanii agresive desfășurate de liderii USR din Sectorul 1, fiindu-i atacate atât viața privată, cât și ”universul profesional”.

Acesta mai transmite că nu se va lăsa ”intimidat” prin astfel de metode, tocmai pentru că legea și dreptatea sunt de partea sa.

”De data aceasta, așa cum lesne se observă, liderii USR din Sectorul 1 au ridicat la alt nivel atacurile și strategiile denigratoare împotriva mea, depășind limita politicului și atacând universul meu profesional și viața mea privată. Dar în scurt timp toate elementele vor ieși la iveală și cine are de răspuns în fața legii va trebui să o facă.

Până atunci, îi asigur și pe colegii mei profesori și pe dragii mei studenți că nu mă las intimidat de nimic pentru că legea și dreptatea sunt de partea mea. Le mulțumesc tuturor celor care m-au sunat să mă încurajeze în această perioadă, știu că nu sunt singur și că abuzul și minciuna au viață scurtă”, încheie Dan Podaru.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O femeie din India a inhalat un ac decorativ care i-a ajuns în plămâni