PNL Sector 1: ”Clotilde Armand se preface că vrea buget, dar mai trage o țeapă bucureștenilor”

PNL Sector 1: ”Clotilde Armand se preface că vrea buget, dar mai trage o țeapă bucureștenilor”
Publicat: 22/03/2023, 13:58
Actualizat: 22/03/2023, 15:25

Bugetul Sectorului 1 nu a fost votat nici astăzi, 22 martie 2023, iar Clotilde Armand – primarul celui mai mare sector al Capitalei – nu a participat nici la ultima ședință de Consiliu Local.

Telenovela” bugetului pentru anul 2023 al Sectorului 1 continuă, tot acest serial care pare interminabil având ca rezultat doar repercusiuni negative în ceea ce privește viața de zi cu zi a locuitorilor din sector.

Reprezentanții Partidului Național Liberal (PNL), filiala Sector 1, o acuză pe Clotilde Armand că încalcă legea în mod repetat, fiindcă trebuie să participe la dezbaterea bugetului în ședința de Consiliu Local, numai că nu o face.

Pentru a opta oară, Clotilde Armand se preface că vrea buget, dar nu se deranjează să participe la ședința Consiliului Local, convocată chiar de ea, pe tema bugetului local al Sectorului 1! Deși legea prevede clar că primarul trebuie să participe la dezbaterea bugetului în ședința de Consiliu Local, unde trebuie să-l prezinte și explice, Armand convoacă ședințe peste ședințe, la care nu participă. O sfidare absolut grosolană a cetățenilor sectorului 1! În schimb, este foarte prezentă pe diverse rețele de socializare, unde duce aceleași războaie cu inamici inventați.

Armand propune un buget de 2,1 miliarde lei, însă nu se deranjează să explice, transparent, pe ce se bazează și pe ce vrea să cheltuie banii”, transmit reprezentanții PNL Sector 1.

”Încă o ședință de consiliu, iarăși un primar chiulangiu. Nici măcar nu știe câte ședințe au fost, de fapt (n.red. – Clotilde Armand a transmis că este a zecea ședință de Consiliu), dar nici nu ar avea cum pentru ea lipsește”

Daniel Ciungu, consilier local PNL Sector 1

Sebastian Burduja: ”Nu suferă primarul incompatibil, suferă cetățenii”

Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1, a declarat că suferă cetățenii din sector, în ultimă instanță, iae ”primarului incompatibil” nu îi pasă, deși consecințele ”sunt dramatice”.

Cum Clotilde Armand nu și-a făcut simțită prezența la ședința de Consiliu Local, PNL Sector 1, prin intermediul unui comunicat de presă, i-a transmis edilului și câteva întrebări la care ar fi trebuit să răspundă ”live”.

PNL Sector 1 o somează pe Armand Clotilde să respecte legea, să participe la ședințele Consiliului Local, să își susțină bugetul în fața comunității, așa cum cer legea, bunul simț și respectul față de bucureșteni. Suntem la fel de sătui ca toți cetățenii de circul, incompetența, minciunile, jignirile și scandalurile penale ale administrației actuale. Consecințele sunt dramatice. Nu suferă primarul incompatibil, suferă cetățenii”, a declarat Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1.

5 întrebări pentru Clotilde Armand

”Dacă Armand ar fi avut bunul simț să își susțină propriul proiect de buget”, transmit liberalii, ”PNL Sector 1 i-ar fi adresat câteva întrebări de bun simț.

Nu am avut aceasta șansă, așa că le adresăm public:

  1. Ați încasat 230 milioane lei în ianuarie și februarie în 2023. Pe ce ați cheltuit acești bani?
  2. Cele mai importante cheltuieli conform legii sunt salariile angajaților, utilitățile, bursele elevilor și servicii sociale. Dacă plăteați toate acestea, încă rămâneau bani. Cumva ați plătit din nou pentru panseluțe?
  3. Câți bani ați bugetat anul acesta pentru mașina consilierului dumneavoastră, plătit din banii primăriei, care merge în afara orelor de program cu mașina primăriei fără a avea permis? De ce nu îl demiteți?
  4. În 2022 ați cheltuit la ADP 140 de milioane pe amenajare spații verzi, cu aceleași firme ca pe vremea lui Tudorache. În 2023 cereți 190 de milioane tot pentru spații verzi. Dar parcuri noi nu doriți sa construim? Dar câte locuri de parcare subterană vreți sa construiți în 2023? Mai ales că până acum ați făcut ZERO locuri de parcare și nici nu ați bugetat vreun loc de parcare subterană în bugetul pe 2023
  5. De ce nu îl demiteți pe City Managerul angajat direct de dumneavoastră fără concurs, pentru ratarea obținerii a 15 mil din PNRR? Suntem unicul sector din București care a ratat această oportunitate pentru sectorul 1.

Reamintim că bugetul sectorului nu se dezbate și nici nu se votează pe rețelele de socializare, ci în ședințele consiliului local. O așteptăm pe doamna primar să respecte legea, să ne răspundă la întrebări și să vină să susțină proiectul de buget”, solicită reprezentanții PNL Sector 1.


Citește și:

Viceprimarul Sectorului 1 intervine în scandalul ”Droguri în licee”: ”Clotilde Armand, nu vă mai jucați cu siguranța și viața copiilor”

EXCLUSIV | Nicușor Dan, acuzat că încalcă legea în proiectul ”Drumuri radiale”. Urbanist: ”Voi ataca această licitație!”

Consilierii locali PNL Sector 1, PLÂNGERE împotriva Clotildei Armand: ”Bugetul este nelegal, transparența promisă este inexistentă”

EXCLUSIV | Clotilde Armand a absentat, din nou, de la ședința de Consiliu Local convocată chiar de ea. Daniel Ciungu, consilier local PNL: ”Intră pe Facebook în tot felul de teorii ale conspirației și se victimizează permanent”

Președintele PSD Sector 1, după ce Curtea de Apel dă câștig de cauză ANI în ”lupta” cu Clotilde Armand: ”Primarul și-a dat bani, în mod necuvenit, numindu-se manager de proiect”

EXCLUSIV | Lăudatele toalete publice promise de Clotilde Armand nu au fost deschise nici până azi. Dinu Gheorghe, consilier local PNL Sector 1: ”Haos și dezastru administrativ, formă fără fond, pălăvrăgeală”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
David Beckam, în război cu un actor cunoscut. Miza este uriașă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri