Profesorul Gheorghe Iancu, despre o posibilă discriminare între persoanele vaccinate și cele nevaccinate: Sunt încălcate patru reguli din Constituție

Profesorul Gheorghe Iancu, despre o posibilă discriminare între persoanele vaccinate și cele nevaccinate: Sunt încălcate patru reguli din Constituție
Publicat: 16/05/2021, 10:34
Actualizat: 16/05/2021, 10:35

Profesorul Gheorghe Iancu a vorbit despre o eventuală discriminare între persoanele vaccinate și cele nevaccinate. „Sunt încălcate câteva reguli din Constituție”, spune el.

„Sunt încălcate vreo 3-4 reguli din Constituție. În primul rând este încălcat Art. 1 din Constituție, care vorbește de faptul că drepturile și libertățile cetățenilor trbeuie să fie respectate. Prin Legea 55, s-a ajuns la tergiversare a încălcării unor drepturi. (…) Art. 16 din Constituție vorbește despre egalitatea de dreptrui și spune că cetățenii sunt egali în fața legii și autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări.

Nimeni nu este mai presus de lege, ca urmare cei care promovau vaccinul experimental au fost mai presus ca legea.

În al trei-lea rând, mai aveam dreptul la sănătate. În ceea ce privește dreptul la sănătate, există de curând un argument, în sensul că oamenii au dreptul să beneficieze de medicamentele corespunzătoare. (…) Mai există și o restrângere a exercitării drepturilor, care se poate face doar prin lege și nu prin hotărâri ale unor organizații precum inspectorate etc.”, a explicat profesorul Gheorghe Iancu, potrivit Antena3.

Totodată, el susține că Hotărârea de Guvern ar putea fi contestată, prin Avocatul Poporului.

Nou record de persoane vaccinate anti-COVID-19 într-o zi: Peste 119.000 de persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore

Un nou record a fost înregistrat în ultimele 24 de ore în ceea ce privește numărul de persoane vaccinate anti-COVID-19 – 119.021. Majoritatea dintre ele au fost imunizate cu serul Pfizer, respectiv aproximativ 100.000. În cadrul campaniei de vaccinare au ost administrate până în prezent 6.638.418 de doze.

Un nou record a fost înregistrat în ultimele 24 de ore în ceea ce privește numărul de persoane vaccinate anti-COVID-19 – 119.021. Majoritatea dintre ele au fost imunizate cu serul Pfizer, respectiv aproximativ 100.000. De asemenea, se observă o scădere a numărului de persoane imunizate cu serul dezvoltat de Johnson&Johnson, care necesită administrarea unei singure doze.

Majoritatea persoanelor imunizate au fost vaccinate cu vaccinul Pfizer, respectiv 100.749, din care 53.913 au primit cea de-a doua doză. Totodată, 8.309 de persoane au fost vaccinate cu AstraZeneca, din care 8.112 au primit cea de-a doua doză iar doar 197 au fost imunizate cu prima doză.