Prognoza meteo, 29 aprilie 2021. Vremea va fi rece, în continuare, pentru această dată

Prognoza meteo, 29 aprilie 2021. Vremea va fi rece, în continuare, pentru această dată
FOTO - ilustrativ: Pixabay.com
Publicat: 29/04/2021, 14:46
Actualizat: 29/04/2021, 14:48

Potrivit meteorologilor, vremea de joi , 29 aprilie, va fi rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros și va ploua pe arii extinse în jumătatea de sud a țării și local în rest.

După-amiaza se vor semnala descărcări electrice în regiunile sudice, unde și cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15-20 l/mp.

La munte, mai ales pe crestele înalte ale Carpaților Meridionali și Orientali, vor mai fi precipitații mixte. Îndeosebi în prima parte a zilei, vor fi unele intensificări ale vântului la munte, precum și, local şi temporar, în restul teritoriului, cu precădere în sud-vest, sud şi est. Noaptea, izolat, mai ales în sud și centru, va fi ceață.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 16 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 2 și 9 grade Celsius, relatează stirimeteo.com.

Cum va fi vremea în București, pe 29 aprilie 2021

Vremea va continua să se răcească, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 6-7 grade Celsius.

Cerul va fi mai mult noros și, mai ales pe parcursul zilei, temporar va ploua, iar vântul va prezenta unele intensificări. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Avertismentul climatologilor, după trecerea bruscă de la ninsoare la temperaturi de vară: „Să ne pregătim pentru noi fenomene extreme”

Climatologul Roxana Bojariu a explicat, la Digi 24, de ce trecem brusc de la o vreme de iarnă la temperaturi de vară.

Meteorologii au anunțat că, după frigul și chiar ninsorile din această săptămână, sunt așteaptate temperaturi maxime de 30 de grade Celsius, în zilele următoare.

În schimb, instabilitatea atmosferică se va accentua în mare parte din țară, fiind așteptate averse, fenomene electrice, vânt puternic și chiar grindină.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Ce temperaturi se vor înregistra

Meteorologii au anunţat, marți, cum va fi vremea în următoarea lună. Temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale, în special în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Începând cu data de 10 mai, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pe întreg teritoriul ţării.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase