Programul social pentru creșterea natalității | Gabriela Firea: ”Am primit aproape 4.000 de solicitări până în acest moment”

Programul social pentru creșterea natalității | Gabriela Firea: ”Am primit aproape 4.000 de solicitări până în acest moment”
Gabriela Firea - ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse | Foto - Facebook

Aproape 4.000 de solicitări au fost înregistrate, până acum, în programul social pentru creșterea natalității, iar Gabriela Firea – ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – precizează că doar în primele 3 minute de la declanșarea înscrierilor au fost primite 800 de mesaje.

Dosarele – cele mai multe fiind transmise pe adresa de e-mail [email protected]vor primi în cel mai scurt timp număr de înregistrare, iar ministrul Familiei face un apel către doritori, cerându0le acestora să nu transmită dosarul de mai multe ori, tocmai pentru ca înregistrarea să nu fie îngreunată.

În cazul în care un dosar a fost transmis incomplet, expeditorii trebuie să știe că – după ce dosarul va fi analizat – vor avea la dispoziție 5 zile pentru adăugarea informațiilor care lipsesc.

Revin cu vești despre programul social pentru creșterea natalității. Știu că este multă nerăbdare printre femeile și cuplurile care vor să beneficieze de acest sprijin. Am primit aproape 4.000 de solicitări până în acest moment, cele mai multe dintre dosare fiind transmise pe adresa de e-mail [email protected]. Doar în primele 3 minute au intrat 800 de mesaje, adică aproape 4 pe secundă. În unele cazuri, este posibil să nu fi ajuns încă mesajul de confirmare din cauza numărului foarte mare de mesaje sosite în același timp.

Colegii mei au început deja să înregistreze fiecare mesaj în parte, iar toate dosarele vor primi în cel mai scurt timp numărul de înregistrare. În cazul dosarelor transmise de mai multe ori vom lua în calcul doar primul transmis. Vă rog să nu transmiteți de mai multe ori dosarul pentru a nu le îngreuna colegilor din minister munca și a întârzia, practic, desfășurarea optimă a programului.

Vreau să liniștesc persoanele care e posibil să fi transmis dosarele incomplete sau cu documente neconforme. Nimeni nu este descalificat din start și, după analiza dosarului, va avea la dispoziție 5 zile să îl completeze, așa cum prevede regulamentul”, notează Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea: ”Vom publica și lista farmaciilor înscrise în program”

Programul social pentru creșterea natalității va continua, precizează Gabriela Firea, și în anul 2023, iar în scurt timp va fi publicată și o listă a farmaciilor înscrise.

Totodată, în ceea ce privește clinicile înscrise în acest program, ministrul Familiei a mai transmis că lista publicată pe site ”se modifică zilnic”, totul depinzând de contractele contractele semnate între clinici și compania care emite voucherele.

”Fac o precizare importantă privind clinicile înscrise în program. Lista publicată pe site se modifică zilnic, în funcție de cum se semnează contractele între clinici și compania care emite voucherele. Vă asigur că nu trebuie să intre nimeni în panică dacă nu-și regăsește pe listă clinica aleasă pentru că în fiecare zi completăm lista. Unitățile sanitare care îndeplinesc condițiile de eligibilitate se pot înscrie în continuare în program, procesul de selecție fiind deschis pe toată perioada de derulare a proiectului.

  • De asemenea, în scurt timp, vom publica și lista farmaciilor înscrise în program și de unde vor putea fi cumpărate tratamentele medicamentoase prescrise de medici.
  • Continuăm programul, așa cum am anunțat, și anul viitor! În 2023 așteptăm dosarele începând cu 9 ianuarie, ora 08:00. Condițiile rămân aceleași, iar regulamentul și restul documentelor necesare se găsesc pe site-ul ministerului.
  • De fiecare dată când ne veți scrie despre diferite probleme sau sugestii voi reveni cu informații, pentru ca toată lumea interesată să primească răspunsul așteptat.

Dacă aveți cunoștință și de alte persoane care își doresc copii însă nu îi pot avea din motive medicale, vă rugăm să îi informați că:

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse oferă un sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro persoanelor care se confruntă cu infertilitatea și doresc să devină părinți cu ajutorul procedurilor de fertilizare in vitro. Se pot înscrie femeile între 20 și 45 de ani, care au indicația medicală pentru astfel de proceduri. Într-un an, cuplurile sau femeile singure se pot înscrie de trei ori în program, cu acordul medicului”, a mai scris Gabriela Firea.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”