Proiectul ”tichetelor anticriză” | Consilierii locali PNL din Sectorul 1, mesaj tranșant pentru Clotilde Armand: ”Legea se respectă, nu se negociază!”

Proiectul ”tichetelor anticriză” | Consilierii locali PNL din Sectorul 1, mesaj tranșant pentru Clotilde Armand: ”Legea se respectă, nu se negociază!”
Publicat: 06/12/2022, 12:29
Actualizat: 06/12/2022, 16:45

După ce, în ultima ședință de Consiliu Local, consilierii PNL Sector 1 au adus amendamente proiectului pentru ”tichete anticriză” propus de Clotilde Armand, primarul sectorului a luat o decizie de ”ultim moment”.

Clotilde Armand a transmis proiectul consilierilor, convocând și o ședință, iar reprezentanții PNL Sector 1 o acuză pe aceasta că ”prevederile legale” nu sunt îndeplinite.

”Legea se respectă și nu se negociază”, spun consilierii PNL Sector 1, iar ”cetățenilor trebuie să li se permită participarea la dezbaterea publică în termenul legal”.

Legea se respectă, nu se negociază! Clotilde Armand, cetățenilor trebuie să li se permită participarea la dezbaterea publică în termenul legal. În ultima ședință de Consiliu Local, consilierii PNL au adus modificări proiectului propus de Clotilde Armand pentru „tichetele anticriză” pe care primăria trebuie să le implementeze în maxim 10 zile.

În ultimul moment, Clotilde Armand a transmis proiectul consilierilor și în stilul său caracteristic a convocat o ședință de îndată. Din păcate, prevederile legale nu sunt îndeplinite. Prin urmare, consilierii locali PNL Sector 1 cer și impun primarului Clotilde Armand respectarea cetățenilor, a legii și a principiilor transparenței decizionale”, precizează reprezentanții PNL Sector 1.

Consilierii Locali PNL convoacă o ședință pentru 16 decembrie

Legea 52/2003 prevede că termenul de consultare publică este de 30 de zile lucrătoare, menționează consilierii locali PNL într-o postare de pa pagina de socializare.

Aceștia anunță, totodată, că, inițial, proiectul a stat în dezbatere publică 10 zile, nu 30 de zile lucrătoare, precizând și că au luat decizia de a convoca o ședință pentru data de 16 decembrie, la finalul perioadei legale în care cetățenii din sector își pot exprima opinia referitoare la acest proiect.

Conform art. 7, alin. 4, perioada în care cetățenii își pot transmite propunerile în scris nu poate fi mai mică de 10 zile. Cerem primarului Armand să pună în dezbatere publică de îndată noul regulament pentru proiectul votat HCL 167/2022.

Pentru a nu pierde nici măcar o zi, Consilierii Locali PNL convoacă o ședință pentru 16 decembrie, după perioada legală în care cetățenii își pot exprima opinia. P.S. Inițial, proiectul a stat 10 zile în dezbatere publică, nu 30!”, au transmis consilierii locali PNL Sector 1.

Daniel Ciungu, consilier local: ”Bineînțeles că iar nu a venit la ședință acest primar invizibil”

Comentând decizia Clotildei Armand de a convoca o ședință de urgență, Daniel Ciungu, consilier local PNL, a precizat că a aflat ”azi-noapte” despre ședința respectivă, iar noul regulament trimis de primărie ” nu respectă hotărârea 167 a Consiliului Local de pe 25.11.2022 și nici nu respectă art.7 al.4 al legii 52/2003, referitor la dezbaterea publică a unor proiecte de asemenea anvergură”.

Are loc acum o nouă ședință extraordinară de Consiliu Local. Am aflat azi noapte că primarul a convocat-o acum la ora 11:00. Primăria a trimis ieri seară un nou regulament, care nu respectă hotărârea 167 a Consiliului Local de pe 25.11.2022 și nici nu respectă art.7 al.4 al legii 52/2003, referitor la dezbaterea publică a unor proiecte de asemenea anvergură. Vorbim de sume colosale din bani publici, iar Armand vrea să facă totul opac. Este obligată să pună proiectul în dezbatere publică pentru 30 zile, dar nu mai puțin de 10 zile în cazuri urgente!

Astăzi am votat în Consiliul Local să supună proiectul dezbaterii publice pentru minimul de 10 zile conform legii și să revină cu un regulament care să respecte HCL 167/2022 de acum două săptămâni. Și am propus să avem următoarea ședință pe 16.12.2022. Legea se respectă, nu se negociază! Vă readuc aminte că site-ul făcut de Armand este ilegal, banii dați de primar firmei de casă din USR S1 au fost dați ilegal, iar datele strânse de la cetățeni nu au bază legală. USR refuză să dea jos acel site ilegal!”, a notat Daniel Ciungu în mediul online.

”Sunt sigur că Armand o să iasă iar pe Facebook să ațâțe spiritele și să ne mai calomnieze un pic. Atâta poate, atâta știe. Și bineînțeles că iar nu a venit la ședință acest primar invizibil”

Daniel Ciungu


Citește și:

Licitația de iarnă la Artmark | Operele semnate de Theodor Aman și Ștefan Luchian, o provocare artistică pentru colecționari și iubitori de artă. Estimare de peste 350.000 € pentru ”Le coin musical” și ”Toamna (Inocența)”

Viceprimarul Sectorului 1, întrebare pentru Clotilde Armand: ”Cum se face că un proiect pe care îl blamai în 2019 devine, deodată, «o premieră pentru Sectorul 1» și subiect de laudă și mândrie?”

Consilier local, despre ”situația tragi-comică” din Sectorul 1: ”USR tace ca la înmormântare, Clotilde Armand face pe procurorul, dar plagiază proiecte PNL și PSD!”

EXCLUSIV | Clotilde Armand dă startul înscrierilor pentru voucherele anticriză de 1.000 de lei, dar proiectul nu a fost aprobat de Consiliul Local. Daniel Ciungu: ”Pentru mita propusă de ea, nu există legislație în vigoare, e totul doar fanfaronadă”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu