Prima pagină » Actualitate » Proprietățile ascunse pe care le are urda, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic. Alimentul are puține grăsimi și poate fi consumat la dietă

Proprietățile ascunse pe care le are urda, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic. Alimentul are puține grăsimi și poate fi consumat la dietă

Proprietățile ascunse pe care le are urda, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic. Alimentul are puține grăsimi și poate fi consumat la dietă
Urda, un aliment care poate fi consumat la dietă / sursă foto: Shutterstock

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat că urda are proprietăți ascunse pe care nu multe persoane le cunosc. Alimentul are puține grăsimi, poate înlocui untul sau crema de brânză și poate fi utilizat chiar de persoanele care urmează diete. De altfel, urda poate fi utilizată și în compoziția altor mâncăruri sau deserturi. Iată mai jos detaliile!

V-ați întrebat vreodată ce proprietăți ascunse are urda? Este un aliment regăsit atât în supermarketuri, cât și în galantarele din piețele românești. Urda este obținută în urma fierberii zerului rămas de la prepararea cașului. Urda are o textură fărâmicioasă, moale, având o aromă specifică. Urda oferă o multitudine de beneficii organismului uman. În compoziția sa se regăsesc grăsimi, sodiu, carbohidrați, vitaminele A, B6 și B12, dar și proteine și carbohidrați, potasiu și calciu.

Proprietățile ascunse pe care le are urda, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic

Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă consumul de urdă. În cadrul unei postări pe Instagram, specialistul în nutriție a explicat faptul că italienii o numesc ricotta, iar românii, urdă. Alimentul este hrănitor și poate fi consumat sub formă de gustare dietetică. De asemenea, poate să înlocuiască untul sau crema de brânză. Urda mai poate fi folosită și pentru alte mâncăruri și la prăjituri.

„Alt produs lactat care merită consumat👍🏻 Italienii îi spun ricotta, noi îi spunem urdă, adică o brânză obținută prin coagularea proteinelor din zer. E dulce și cremoasă deși nu are multă grăsime, e hrănitoare și accesibilă ca preț.

Poate fi o gustare dietetică și gustoasă dacă o mâncăm cu bastonașe de legume proaspete, ține loc de unt/ cremă de brânză pentru sendvișuri sau o putem folosi la paste și la prăjituri”, a notat Mihaela Bilic pe Instagram.

Vezi și:

Mihaela Bilic, despre efectele asteniei de primăvară asupra organismului și cum le putem combate: „Da, există, și da, ne va “lovi”!”

Băutura pe care să nu o consumi pe stomacul gol, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic. „Poate avea efecte nefaste”

Ceaiul care AMELIOREAZĂ rapid durerea de cap. E simplu de preparat și are un gust plăcut

Băutura cu origini străvechi care are efecte uimitoare asupra organismului. Este bogată în vitamine și se găsește în supermarketuri

Sursă foto: Shutterstock

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele

Citește și