Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat că urda are proprietăți ascunse pe care nu multe persoane le cunosc. Alimentul are puține grăsimi, poate înlocui untul sau crema de brânză și poate fi utilizat chiar de persoanele care urmează diete. De altfel, urda poate fi utilizată și în compoziția altor mâncăruri sau deserturi. Iată mai jos detaliile!
V-ați întrebat vreodată ce proprietăți ascunse are urda? Este un aliment regăsit atât în supermarketuri, cât și în galantarele din piețele românești. Urda este obținută în urma fierberii zerului rămas de la prepararea cașului. Urda are o textură fărâmicioasă, moale, având o aromă specifică. Urda oferă o multitudine de beneficii organismului uman. În compoziția sa se regăsesc grăsimi, sodiu, carbohidrați, vitaminele A, B6 și B12, dar și proteine și carbohidrați, potasiu și calciu.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă consumul de urdă. În cadrul unei postări pe Instagram, specialistul în nutriție a explicat faptul că italienii o numesc ricotta, iar românii, urdă. Alimentul este hrănitor și poate fi consumat sub formă de gustare dietetică. De asemenea, poate să înlocuiască untul sau crema de brânză. Urda mai poate fi folosită și pentru alte mâncăruri și la prăjituri.
„Alt produs lactat care merită consumat👍🏻 Italienii îi spun ricotta, noi îi spunem urdă, adică o brânză obținută prin coagularea proteinelor din zer. E dulce și cremoasă deși nu are multă grăsime, e hrănitoare și accesibilă ca preț.
Poate fi o gustare dietetică și gustoasă dacă o mâncăm cu bastonașe de legume proaspete, ține loc de unt/ cremă de brânză pentru sendvișuri sau o putem folosi la paste și la prăjituri”, a notat Mihaela Bilic pe Instagram.
Ceaiul care AMELIOREAZĂ rapid durerea de cap. E simplu de preparat și are un gust plăcut
Sursă foto: Shutterstock