Prosport 25 – 2014. Larisa Iordache, gimnasta inimilor noastre: „A fost un an benefic pentru mine, am scos capul să mă vadă lumea”

Prosport 25 – 2014. Larisa Iordache, gimnasta inimilor noastre: „A fost un an benefic pentru mine, am scos capul să mă vadă lumea”
Sursa FOTO: prosport.ro
Publicat: 08/09/2022, 18:45

Larisa Iordache a fost cea mai medaliată sportivă din întreg concursul la Campionatele Europene din 2014 de gimnastică artistică (ocupând locul 1 la sol și pe echipe, locul 2 la bârnă și locul 3 la sărituri).

Larisa Andreea Iordache are în cariera sa o medalie de bronz la Jocurile Olimpice, cu echipa, în 2012, la Londra, 4 medalii la Campionatele Mondiale, 2 de argint şi 2 de bronz, 16 medalii la Campionatele Europene, 7 de aur, 7 de argint şi 2 de bronz, precum şi 3 la Jocurile Mondiale Universitare, două de aur şi una de bronz, potrivit prosport.ro.

Larisa Iordache, gimnasta inimilor noastre

Găzduit de Bruxelles, Campionatul European de Gimnastică din 2012 a fost primul ca senioară al Larisei Iordache. În finala de la bârnă a competiției, ea a câștigat medalia de argint, în timp ce la sol a obținut clasarea pe prima treaptă a podiumului.

În 2014, la Cupa Mondială de la Doha, Larisa Iordache a cucerit aurul la sărituri, bârnă și sol.

În 2017, în finalele Cupei Mondiale din Slovenia, campioana și-a menținut poziția de lider câștigând aurul la paralele și la bârnă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase