Protest în fața Ministerului Educației. Părinții sunt împotriva purtării măşti la ore: Toate lucrurile pe care autoritățile ni le propun nu sunt în interesul copilului

Protest în fața Ministerului Educației. Părinții sunt împotriva purtării măşti la ore: Toate lucrurile pe care autoritățile ni le propun nu sunt în interesul copilului
Sursa FOTO: https://pixnio.com
Publicat: 31/08/2021, 16:16

Mai mulți părinți protestează în fața Ministerului Educației împotriva purtării măşti la ore. George Simion s-a alăturat părinţilor care nu sunt de acord cu măsurile din şcoli, anunţate de Sorin Cîmpeanu.

Părinții se declară nemulțumiți pentru că elevii sunt obligați să poarte mască de protecție în timpul orelor. De asemenea, aceștia nu vor ca centrele de vaccinare mobile să existe în școli.

„Am venit pentru a semna acest memoriu pe care îl vom depune diseară, cei care nu pot veni fizic pot descărca acest memoriu, completa cu datele personale și trimite pe e-mail către instituția de peste drum. Nu considerăm că după trei valuri, în care s-au luat tot felul de măsuri haotice, trebuie să continuăm să facem același lucru.

Noi dorim o școală normală. Școală normală înseamnă că nu pui o mască pe față copilului în contextul în care există studii care atestă că de la două ore în sus într-o încăpere închisă nu mai contează masca respectivă, se transmite virusul și la 20 de metri. Vaccinul este ca risc peste beneficii, deoarece apar acele pericardite la băieții prepuberi. Toate lucrurile astea pe care ei ni le propun nu sunt în interesul și în beneficiul superior al copilului.”, a declarat unul dintre protestatari.

George Simion a fost prezent la protestul din faţa Ministerului Educaţiei. Liderul AUR spune că autorităţile îşi bat joc de copii, precizând că nu e cazul ca elevii să poarte mască de protecţie la ore.

„Îsi bat joc de copiii României. Copiii trebuie să fie liberi, nu vrem un nou an școlar în care să fie iar o săptămână  de școală normală, una online. nu e cazul să poarte măști, nu e cazul să se insiste atât de mult cu vaccinare”, a spus George Simion.

Sorin Cîmpeanu a declarat că noul an şcolar va începe cu prezenţa fizică pentru absolut toți elevii, fără niciun fel de diferențiere, însă cu respectarea măsurilor sanitare.

„Va trebui să ne asigurăm că sunt respectate toate măsurile sanitare, va trebui să ne asigurăm că există măști suficiente, va trebui să ne asigurăm că școlile sunt pregătite”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Profesorii si elevii care au simptome de COVID vor fi testați în școli, potrivit ministrului Educației.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că până în prezent s-au vaccinat 5% dintre elevii cu vârsta între 12 şi 15 ani şi peste 20% dintre cei din categoria de vârstă 16-19 ani.

Citește și: Ministrul Sănătății, noi declarații despre purtarea măștilor textile la școală: Vor fi permise la clasele primare

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase