PSD Argeș cere demiterea inspectorului general adjunct al ISJ Argeș pentru că ar fi politizat o dezbatere a elevilor

Publicat: 09/12/2022, 14:56

PSD Argeș cere demiterea inspectorului general adjunct al ISJ Argeș, Cătălina Dumitrașcu, acuzând-o că a politizat o activitate în care au fost implicați elevi.

PSD Argeș precizează că, sub paravanul Asociației Generale a Profesorilor de Limba Franceză din Argeș, joi, „a fost organizată o așa-zisă sesiune de dezbateri în care de fapt s-a făcut campanie electorală la modul cel mai abject. La eveniment au fost chemați și o serie de artiști pentru a lăsa o umbră de seriozitate.

Elevii s-au trezit însă acolo cu președintele PNL Argeș Alina Gorghiu, cu Adriana Săftoiu (fost purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu și demnă de istoria liberalilor), cu Mihai Coteț, de la PNL Pitești, și alte câteva personaje care, deși anonime în viața publică, sunt membri PNL.

Dovadă a politizării acestui eveniment în care au fost implicați elevii sunt chiar fotografiile postate de liberali și materialele de presă pe care aceștia le-au comandat.”

„În iulie anul trecut, în urma unui scandal care a izbucnit în jurul alegerilor de la PNL Pitești, șefa de atunci a Inspectoratului Școlar Argeș, Liliana Murguleț, a fost demisă, la cererea explicită a Alinei Gorghiu. Acuzația: a adus politicul în școală și elevi care au participat la votul de la șefia PNL Pitești.

„Inspectorul școlar general al județului Argeș trebuie demis de urgență pentru că a dus politicul în școală și elevii în politică, uzând de poziția sa! Singura politică pe care trebuia să o facă era cea a educației! Politica şi educaţia fac casă bună dacă se fac în avantajul elevilor. Nu folosind elevii. Sunt sigură că e o lecţie pe care o vor înţelege mulţi”, spunea atunci, plină de suficiență, Alina Gorghiu.

Demagogia ieftină, în care regulile trebuie să fie aplicabile doar unora, și tupeul infinit al acestor nefericiți cioclii ai imaginii Brătienilor trebuie să ia sfârșit! Inspectorul general adjunct al ISJ Argeș, Cătălina Dumitrașcu trebuie să demisioneze sau să fie demisă de urgență! Cât o privește pe Alina Gorghiu, îi transmitem că activitatea politică adevărată se face prin politici publice și activitatea de pe teren, nu prin aducerea cu arcanul a unor elevi păcăliți că participă la o sesiune de comunicări care s-a adeverit a fi o mizerabilă acțiune politică!”, transmite PSD Argeș.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase