Pui de tigru alb, ABANDONAT la gunoi, în Grecia: „Nu îmi venea să cred ce vedeam” 

Pui de tigru alb, ABANDONAT la gunoi, în Grecia: „Nu îmi venea să cred ce vedeam” 
Sursa: Captură Facebook
Publicat: 18/03/2023, 19:33

Medicii veterinari greci se luptă pentru a salva viața unui pui de tigru alb, găsit abandonat într-o pubelă de gunoi la o grădină zoologică din Atena, despre care se crede că este o victimă a comerțului ilegal cu animale sălbatice, transmite Reuters.

Tigrul alb, în vârstă de trei luni, a fost găsit pe 28 februarie sub o pubelă de gunoi din parcarea Parcului Zoologic Attica, de către o persoană care făcea curăţenie, care a anunţat proprietarul grădinii zoologice.

”Este pentru prima dată când găsim aruncat un astfel de animal lângă grădina zoologică. Vreau să spun că am avut o serie de cazuri de animale aruncate, dar de obicei acestea sunt animale de companie abandonate, căţei, pisoi, broaşte ţestoase… dar un tigru? Niciodată”, a spus fondatorul grădinii zoologice, Jean-Jacques Lesueur, potrivit Reuters.

Imaginile camerei de securitate a grădinii zoologice arată un vehicul care conduce până la pubelele de gunoi, înainte de miezul nopţii. Autorităţile încearcă să urmărească plăcuţele de înmatriculare, a spus Lesueur.

Animalul, care era slab şi deshidratat, este în stare gravă.

”Când am văzut prima dată puiul, nu îmi venea să cred ce vedeam în faţa mea, sincer nu îmi venea să cred că un animal se află într-o asemenea stare. Probabil că a fost hrănită cu o dietă necorespunzătoare şi are un deficit sever de vitamine şi minerale, iar acest lucru îi face oasele extrem de fragile”, a spus medicul veterinar al grădinii zoologice, Noi Psaroudaki.

Radiografiile au arătat, de asemenea, că o tijă de metal a fost plasată într-unul dintre picioarele din spate ale puiului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase