Purtătorul de cuvânt al guvernului spaniol îi cere lui Novak Djokovic să se vaccineze anti-Covid dacă vrea să joace tenis în Spania

Purtătorul de cuvânt al guvernului spaniol îi cere lui Novak Djokovic să se vaccineze anti-Covid dacă vrea să joace tenis în Spania
Boris Becker a discutat cu Novak Djokovic / Sursă Foto: Profimedia - Ilustrativ
Publicat: 18/01/2022, 19:49
Actualizat: 18/01/2022, 19:49

Tenismanul Novak Djokovic ar trebui să se vaccineze împotriva COVID-19, deoarece jucătorul este așteptat să concureze în Spania, a declarat marți purtătorul de cuvânt al guvernului spaniol, relatează Reuters.

„Ceea ce trebuie să facă domnul Djokovic este să se vaccineze, acesta ar fi cel mai rațional lucru de făcut”, a declarat Isabel Rodriguez într-o conferință de presă când a fost întrebată dacă numărul 1 mondial de tenis masculin va putea concura în Spania după ce a fost expulzat din Australia pentru că nu a fost vaccinat.

Djokovic călătorește în mod regulat în Spania, unde deține o casă în stațiunea sudică Marbella. El a petrecut câteva zile acolo la sfârșitul lunii decembrie și începutul lunii ianuarie, iar înregistrările video îl arată cum se antrenează acolo.

De asemenea și Franța a anunțat că jucătorii trebuie să fie vaccinați cu schema completă pentru a putea participa la turneele sportive.

Djokovic expulzat din Australia și cu viza anulată pe trei ani

Autoritățile din Australia au decis vineri să îi anuleze din nou viza de intrare pe teritoriul țării liderului mondial al clasamentului ATP, Novak Djokovic.

Decizia a fost luată de ministrul Imigrării din această țară și vine după o serie de controverse legate de venirea lui Djokovic în Australia, în contextul în care tenismenul nu este vaccinat.

Djokovic a primit viză pe 18 noiembrie și a sosit la Melbourne pe 5 ianuarie cu o scutire aprobată de directorul medical al Tennis Australia și de un grup de experți independenți ai guvernului din statul Victoria.