Puști și pistoale găsite de polițiști în curtea unui cunoscut lider interlop din București. Bărbatul îngropase arsenalul în curtea palatului său din sectorul 2

Puști și pistoale găsite de polițiști în curtea unui cunoscut lider interlop din București. Bărbatul îngropase arsenalul în curtea palatului său din sectorul 2
In curtea palatului construit de Geamai în sectorul 2, polițiștii au găsit arme și o importantă cantitate de muniție/Sursa foto/Mihai Pop
Publicat: 03/09/2021, 15:03
Actualizat: 03/09/2021, 15:30

Mai multe puști, pistoale și o cantitate importantă de muniție au fost descoperite de polițiștii bucureșteni ai Secției 7 în curtea unuia dintre cei mai cunoscuți lideri interlopi din sectorul 2. Bărbatul a fugit de acasă și este căutat de anchetatori, iar în locuința acestuia a fost demarată o percheziție.

Anchetatorii Poliției Sectorului 2 au descins, vineri, în locuința lui Ion Tănase, cunoscut în lumea interlopă sub numele de Geamai. Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că polițiștii au găsit în curtea temutului interlop patru arme letale, între care două puști de vânătoare cu alice și două pistoale cu glonț.

Surse apropiate lumii interlope, au precizat că bărbatul ar fi fost denunțat chiar de către fosta lui concubină, de care s-a despărțit relativ recent. Cei doi ar fi rămas, după despărțire, în relații tensionate, în condițiile în care Geamai ar fi fost nemulțumit față de modul în care femeia dorea să împartă bunurile.

Pe fondul acestor neînțelegeri, Gemai ar fi bătut-o pe femeie, iar aceasta a sunat la numărul de urgență 112. Cu axeastă ocazie, fosta tovarăță de viață a liderului interlop a dezvăluit autorităților și locul secret în care acesta își ținea ascuns arsenalul.

În foarte scurt timp, polițiștii Secției 7 au obținut autorizația de percheziție din partea Judecătoriei Sectorului 2 și au descins, în forță, în locuința lui Geamai. Acesta apucase, însă, să fugă și este căutat de oamenii legii.

Geamai a fost hoț de cai

Geamai este considerat un membru marcant al lumii interlope, cunoscut încă de dinainte de Revoluție. Inițial, acesta ar fi fost hoț de cai, însă se implica frecvent și în infracțiuni violente, dar și în diferite escrocherii. În anul 2008, de exemplu, acesta a fost amestecat, alături de Gheorghe Constantinescu, zis Gigi Boieru, într-o escrocherie imobiliară care privea o insulă situată în lacul Colentina, după care a fost închis într-un dosar de tentativă de omor.

În dimineața de 03.09.2021, în jurul orei 01.30, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Secția 7 Poliție a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie este amenințată de către concubin.
La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiști din cadrul secției, care au identificat persoana.
Aceasta le-a relatat faptul că bărbatul cu care o relație de concubinaj o amenință și o agresează, precum și faptul că acesta deține mai multe arme.
A fost solicitat și sprijinul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.
În curte au fost identificate arme și elemente de muniție.
Polițiștii au asigurat locația, iar în cursul zilei de astăzi, în baza mandatului emis de instanță, efectuează o percheziție domiciliară la adresă.
Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, a anunțat Poliția Capitalei, la solicitarea Gândul.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase