Putin „şi-a scurtat zilele la putere” din cauza deciziei de a invada Ucraina, a spus un apropiat al lui Navalnîi la summitul ONU

Putin „şi-a scurtat zilele la putere” din cauza deciziei de a invada Ucraina, a spus un apropiat al lui Navalnîi la summitul ONU
Sursă Foto: Shutterstock
Publicat: 07/04/2022, 09:06

Prin decizia sa de a invada Ucraina, președintele rus Vladimir Putin „şi-a scurtat zilele la putere”, a declarat Leonid Volkov, un apropiat al lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, scrie ndtv.com citând un interviu acordat de acesta AFP, cu prilejul summitului ONU de la Geneva.

Volkov a spus că scenariul conform căruia Putin va rămâne la putere până moare, așa cum își dorea, nu mai este la fel de probabil ca înainte să declanșeze războiul din Ucraina. Volkov spune că prin acțiunile sale de acum, preşedintele rus „a făcut o greşeală de calcul”, iar invazia Ucrainei este sortită eşecului.

Apropiatul lui Navalnîi a adăugat că propaganda pe are o face acasă a dat roade pentru o parte a populației care a început să vorbească și să gândească în termenii Kremlinului fiindcă nu au altă sursă de informare decât televiziunea de stat. Însă, elitele rusești sunt foarte nemulțumite de dezastrul economic și vor „începe să se gândească la o schimbare a regimului sau la o schimbare de sistem”, a spus Volkov.

În acest context, comunitatea internaţională „ar trebui să ajungă la cei apropiaţi de Putin şi să le ofere garanţii de securitate dacă decid să-i întoarcă spatele”, a Volkov, care a părăsit Rusia când Aleksei Navalnîi a fost condamnat la nouă ani într-o colonie penitenciară cu condiţii drastice. El a adăugat că „odată ce Putin va pleca, indiferent de motiv, Aleksei va fi eliberat din închisoare”.

„Navalnîi este prizonierul politic personal al lui Putin şi toate aceste subtilităţi juridice nu au nicio semnificaţie”, a explicat Volkov. Practic, doar Putin poate decide să-l ţină în închisoare sau să-l elibereze. Volkov continuă să conducă organizaţia înfiinţată de Navalnîi în afara Rusiei. „Încerc să duc o viaţă normală, pentru că nu te poţi proteja cu adevărat de lucruri precum otrava Noviciok”, a spus el, arătând spre ceaşca de ceai din fața sa. „A trăi în frică este contraproductiv”, a mai spus acesta.

Noviciok este o otravă care distruge sistemul nervos și care a fost folosită de ruși pe mai multe victime care s-au opus regimului, inclusiv pe Navalnîi, care a reușit să scape cu ajutorul medicilor din Germania, însă chinul a fost îngrozitor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Oana Roman a chemat Ambulanța acasă, după înmormântarea Mioarei Roman Ce s-a întâmplat în miez...
FOTO. Cum arată tânăra acuzată că s-a culcat cu jumătate din vestiarul echipei de fotbal...
EXCLUSIV Dialog halucinant. Jurnaliști Digi24, legitimați de polițiști pentru că filmează pe domeniul public. „Sunteți...
Boala care o chinuia pe Mioara Roman. Doctorii au diagnosticat-o greșit
"Trebuie să coborâm că murim. Băi, deschide ușa!" Filmul incidentului de la metrou, după ce...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
2024: Ce șoferi sunt scutiți de impozit? Pensionarii beneficiază de reducerea impozitului auto?
Cine este tânărul care a încetat din viață, după ce a picat în gol în...
Ce salariu are un angajat Kaufland România! Ce alte bonusuri mai are pe lângă salariu
Cazul Pascu: Alina Gorghiu trimite Corpul de control la Penitenciarul Poarta Albă
Gabriela Lucuțar, dezvăluiri uluitoare după înmormântarea Mioarei Roman. Conexiunea paranormală pe care a avut-o cu...
MESAJ de la NASA pentru populația lumii! În ziua cu eclipsa de Soare din aprilie...
ITIA a dat verdictul final: Suspendare de doi ani pentru dopaj!
Cel mai periculos criminal din serie din România va fi eliberat. A ucis cel puțin...
Cântărețul de muzică populară Mile Povan s-a stins din viață la doar 31 de ani....
BANCUL ZILEI. Bulă o găsește pe Bubulina goală în pat. În scrumieră ardea un trabuc:...
Nefasta primăvară a anului 1918: „Înconjurată şi trădată, România semnează pacea care îi smulge Dobrogea...