Radu Mihaiu: Am cerut Poliției Locale să intensifice controalele. S-au aplicat amenzi serioase pentru spațiile private neîngrijite

Radu Mihaiu: Am cerut Poliției Locale să intensifice controalele. S-au aplicat amenzi serioase pentru spațiile private neîngrijite
Radu Mihaiu: Am cerut Poliției Locale să intensifice controalele. S-au aplicat amenzi serioase pentru spațiile private neîngrijite
Publicat: 09/02/2021, 09:55
Actualizat: 09/02/2021, 09:55

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, spune că a cerut Poliţiei Locale să intensifice controalele în teren. „S-au aplicat amenzi serioase pentru spaţiile private neîngrijite”.

Facem curăţenie, dar o şi păstrăm. Am cerut Poliţiei Locale să intensifice controalele în teren. S-au aplicat amenzi serioase pentru spaţiile private neîngrijite. O parte au înţeles şi au curăţat, ceilalţi au fost supraimpozitaţi în ultima şedinţă de Consiliu Local. Începem acţiunile şi pe zonele publice unde se adună de regulă gunoi. Vom lua rând pe rând fiecare cartier, fiecare stradă. Spaţiul public nu va mai fi batjocura nimănui” a scris Radu Mihaiu.

Bombă ecologică! Peste 1.000 de tone de gunoi ar putea să rămână în fiecare săptămână pe străzile din Sectorul 1

O bombă ecologică e pe cale să fie detonată în Capitală de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand! Scandalul izbucnit în ultimele luni între Primăria Sectorului 1 și Romprestamenință să îngroape străzile din nordul Capitalei în gunoaie.

Firma de salubritate amenință că e în pragul insovenței, din cauza facturilor restante, pe care edilul refuză să le plătească!

Romprest are de încasat de la Primăria Sector 1 datorii neachitate de peste 100 milioane lei!

„Romprest are de încasat facturi restante pentru aproape șase luni. Problemele au început încă din luna aprilie a anului trecut, când Primăria de sector a înregistrat primele restanțe la plata facturilor către Romprest, pe fondul cheltuielilor generate de pandemie și date fiind condițiile excepționale, urmând ca la o rectificare bugetară Romprest să își încaseze banii. Au urmat alegerile și schimbarea primarului, iar noul edil nici nu a mai vrut să audă de plata restanțelor. Facturile restante emise către Primăria de sector și care primiseră avizul de plată, au fost returnate către Romprest, odată cu cererea de reducere a valorii contractului. Acela a fost momentul în care Primăria a încetat să mai plătească chiar și facturile la zi, pentru serviciile executate. Decizia unilaterală a primarului Clotilde Armand a stârnit nedumerire chiar în rândul Consiliul Local, care este, de fapt, autoritatea contractantă a serviciului. Nicio încercare de aplanare a conflictului nu a dat rezultate până în clipa de față, iar acest război surd urmează să se mute în stradă, acolo unde gunoaiele vor rămâne, de săptămâna viitoare, neridicate”, transmite firma de salubritate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase