Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, alături de Monica Anisie și alte trei persoane, în clasă cu elevii, deși e interzis: „Nu știam că nu e voie” (FOTO)

Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, alături de Monica Anisie și alte trei persoane, în clasă cu elevii, deși e interzis: „Nu știam că nu e voie” (FOTO)
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, alături de Monica Anisie și alte trei persoane, în clasă cu elevii, deși e interzis: „Nu știam că nu e voie” (FOTO) / Foto: Facebook / Radu Mihaiu
Publicat: 09/02/2021, 13:48

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a intrat la redeschiderea școlii în două săli de clasă, în timpul orelor – la Școala Postliceală Sanitară Fundeni și Grădinița 138 – deși suntem în plină pandemie de COVID-19 și este interzis accesul persoanelor străine în unitățile de învățământ, cu excepția situațiilor deosebite. Alături de primar s-a aflat și fostul ministru al Educației, Monica Anisie, dar și alte trei persoane din echipa acestora. Fotografiile au fost distribuite chiar de primar pe Facebook.

Fotografiile au fost însoțite de următorul mesaj:

„Acolo unde școlile prosperă, totul se dezvoltă. Azi am fost la inaugurarea a două unități de învățământ proaspăt modernizate – grădinița 138 și școala postliceală sanitară “Fundeni”. Sunt două exemple de investiții care erau absolut necesare și urgente. Aceste clădiri aveau risc seismic clasa 1, iar acum sunt atât sigure cât și complet dotate. Fără dar și poate copiii vor avea aici cele mai bune condiții.

„Mai avem mult până departe…”

Totuși, nu toate școlile sunt așa. Avem 25 de clădiri renovate dintr-un total de 83, la care se adaugă săli de sport, internate și curți care necesită investiții. Mai avem mult până departe, însă avem toate premisele ca în acest mandat să terminăm de modernizat infrastructura școlară din Sectorul 2. Chiar dacă există acum multă neliniște în privința previziunilor economice, educația va rămâne o prioritate pentru coaliția locală. Vom investi în școli, indiferent de situație”, a postat Radu Mihaiu pe pagina de Facebook.

„Nu știam că nu am voie, asta nu mă scuză!”

Primarul a declarat, contactat de HotNews.ro, că nu știa că nu are voie să intre în sala de clasă și își cere scuze pentru situație.

„Nu știam că nu am voie, asta nu mă scuză, îmi pare rău pentru această situație. Eram la acele școli să verific că au tot ce este nevoie și se respectă măsurile de distanțare socială. Doamna Anisie a cerut și dânsa să vadă în ce condiții se redeschid școlile”, a spus Mihaiu.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase