Radu Opaina, fost director RADET, previziuni sumbre pentru la iarnă, în București: „Ori vor lua foc blocuri, ori vor bubui apartamente” | VIDEO EXCLUSIV

Publicat: 17/10/2022, 20:00
Actualizat: 17/10/2022, 20:06

Radu Opaina, director al Federației Asociațiilor de Proprietari din România, și fost director al RADET, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” că în cazul în care sistemul de termoficare va ceda, în Capitală, la iarnă, bucureștenii ar putea recurge la improvizații, care pot fi extrem de periculoase.

„Am fost director RADET trei luni de zile și m-am lămurit cu ce se întâmplă în sistem, și dovada este că am ajuns aici unde am ajuns, într-o situație foarte critică și foarte grea, foarte gravă, iar cine este expus acestor situații va îngheța de frig, iar dacă nu va îngheța de frig,  ori va lua foc blocul, ori va bubui apartamentul”, a declarat Radu Opaina în cadrul emsiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.

Întreaga emisiune poate fi urmărită AICI:

Potrivit lui Radu Opaina, bucureștenii ar putea recurge, în cazul în care sistemul de termoficare nu va funcționa, la improvizații.

„Ritmul în care se lucrează este cel puțin dezamăgitor. Se lucrează doar punctual, acolo unde există avarii”

„Pentru că asta face omul simplu, când nu are cu ce, caută improvizația. Recurge la calorifer electric, la reșou, aragaz, care an de an, zi de zi, se întâmplă tot felul de evenimente ( incendii, explozii – n.r.)

Este ilegal, nu poți folosi ceva care nu ți-e destinat”, a mai declarat Radu Opaina în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Totodată, Marius Pavel, consilier general la Primăria Capitalei a declarat că ritmul în care se lucrează la modernizarea sistemului de termoficare este unul lent.

„Ritmul în care se lucrează este cel puțin dezamăgitor. Se lucrează doar punctual, acolo unde există avarii”, a precizat și Marius Pavel.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase