Raed Arafat: „Cei cu Covid în stare gravă, și care refuză internarea, se condamnă singuri la moarte”

Raed Arafat: „Cei cu Covid în stare gravă, și care refuză internarea, se condamnă singuri la moarte”
Șeful DSU, Raed Arafat / Sursa: Guvernul României
Publicat: 24/10/2021, 10:59

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență,  Raed Arafat, spune că cei care refuză internarea, deși sunt în stare gravă cu Covid, se condamnă singuri la moarte.  

„Cred că ce vedem astăzi este un lucru extrem de bun. Le mulțumesc celor care vin să se vaccineze, nu doar aici, ci în toată țara. Oamenii au înțeles și vin la vaccinare. Deja suntem la peste 80.000 pe zi, ajungem la 90.000 pe zi (…) Important e că asta este unica soluție, ca să nu se mai repete situația în care ne aflăm acum, unica soluție pentru a preveni astfel de situații și de a se proteja fiecare pentru viața lui și a celor din jurul lor”, a declarat Raed Arafat, care duminică vaccinează la Palatul Copiilor din București.

„Dacă deja ești în stare gravă, unica șansă a ta este în spital”

Șeful DSU mai spune că cei care refuză internarea se condamnă singuri la moarte.

„Înseamnă că se autocondamnă dacă sunt în stare gravă și încă ascultă aceste sfaturi de a nu se interna, de a nu primi tratamentele însemană că se condamnă singuri la moarte, nu la altceva, pentru că dacă ești în stare gravă trebuie să ajungi la spital, chiar înainte să ajungi în stare gravă. Dacă deja ești în stare gravă, unica șansă a ta este în spital”, a mai declarat Raed Arafat.

Peste 45.000 de bucureșteni s-au imunizat în ultimele 48 de ore. 22 001 s-au vaccinat la Maratonul vaccinării organizat în București, potrivit CNCAV.

Cei mai mulți bucureșteni s-au vaccinat la centrul de la Palatul Copiilor – 5.410, dar și la Romexpo – 4.666 de persoane. Alte 3.582 de persoane s-au vaccinat la Biblioteca Națională, la Circul Metropolitan – 2.974, la Liberty center/Sf. Andrei – 2.770, iar la Clubul Seniorilor – 2.599 de persoane.

Maratonul a început vineri, de la ora 08:00, și se încheie luni dimineața. Sunt organizate centre de vaccinare în fiecare sector al Capitalei, după cum informează CNCAV.