Raed Arafat, despre cadrele medicale antivacciniste: „Ești liber să spui ce vrei, dar răspunzi de acest lucru dacă dezinformezi populația”

Raed Arafat, despre cadrele medicale antivacciniste: „Ești liber să spui ce vrei, dar răspunzi de acest lucru dacă dezinformezi populația”
Raed Arafat / Foto: MEDIAFAX
Publicat: 17/10/2021, 20:51

Șeful DSU, medicul Raed Arafat, a declarat duminică seara că medicii care transmit populației mesaje antivacciniste și răspândesc știri false, ori dezinformează populația, ar trebui să răspundă pentru acest tip de poziții.

Potrivit lui Arafat, atunci când un medic îndeamnă populația să nu se vaccineze se folosește de autoritatea sa, făcând mai mult rău decât o persoană obișnuită.

„Problema medicilor este una mai gravă. Pentru medicul care comentează și vine cu informații care n-au bază științifică, colegii lor pot imediat să știe că informația lor este falsă, sau nu este bazată pe știință, ci este pe opinii personale. Medicul se folosește autoritatea lui când comunică, și când comunică astfel de lucruri care nu trebuie să le probeze populația, pentru că populația vede că e medic, face mult mai rău decât o persoană obișnuită”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Raed Arafat: „Impactul medicului este dublu”

Secretarul de stat a mai afirmat că medicii sunt liberi să spună ce vor, dar ar trebui să răspundă pentru pozițiile împotriva imunizării.

„Impactul lui este dublu, așa că salut ce a spus astăzi președintele Colegiului Medicilor, domnul profesor Coriu, în ideea că urmează să ia măsuri dure împotriva celor care continuă să facă acest lucru. Trebuia să fie luate deja astfel de măsuri și că bucur că cei de la Colegiul Medicilor au anunțat că vor lua astfel de măsuri, pentru că trebuie să ai responsabilitatea cuvântului pe care îl spui. Ești liber să spui ce vrei, dar răspunzi de acest lucru, dacă clar vii cu date false și dezinformezi populația din poziția de medic. Din fericire nu sunt mulți care au făcut acest lucru, dar cine a făcut acest lucru a făcut destul rău, și acest lucru îl vedem”, a mai afirmat seșful DSU.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase