Raed Arafat, replici dure pentru fundația „Dăruiește Viața”: „Nu e un atac împotriva DSU sau a doctorului Arafat, ci…”

Raed Arafat, replici dure pentru fundația „Dăruiește Viața”: „Nu e un atac împotriva DSU sau a doctorului Arafat, ci...”
Raed Arafat, replici dure pentru fundația „Dăruiește Viața”: „Nu e un atac împotriva DSU sau a doctorului Arafat, ci...” / Sursă foto: GOV.RO
Publicat: 24/02/2021, 08:32
Actualizat: 24/02/2021, 08:33

Raed Arafat reclamă un „atac” al fundației „Dăruiește Viața”, care ar răspândi „informații false, inexacte” despre activitatea DSU și IGSU. „Nu e un atac împotriva DSU sau a doctorului Arafat, ci împotriva societății civile și a tuturor celor care s-au implicat pentru a face ceva în timpul unei situații de urgență fără precedent”, transmite Arafat pe Facebook.

„Unitățile de Terapie Intensivă Mobilă au scopul de a oferi un suport rapid, eficient și punctual acolo unde se identifică o nevoie acută de susținere a secțiilor de terapie intensivă existente, atunci când creșterea bruscă a numărului de cazuri care necesită terapie intensivă depășește resursele respectivei unități.

Ele NU au fost gândite pentru a fi racordate permanent la o unitate spitalicească, posibilitatea de mobilizare, instalare și punere în funcțiune rapidă în proximitatea unui spital fiind una din principalele atribute pentru care a fost aleasă această soluție”, arată un comunicat al DSU, transmis miercuri dimineață.

„Aceste unități cresc rezilienta sistemului naţional de urgenţă şi sunt parte din rezerva naţională de protecţie civilă, putând fi funcționale și operaționalizate în orice situație de urgență, fie că vorbim de cutremur, pandemie, accidente colective și dezastre etc”, se mai arată în comunicatul respectiv.

„Alta e să dăruiești societății venin și știri false”

„De câţiva ani buni reprezentantele fundaţiei „Dăruieste Viața” au atacat continuu sectorul de urgenţă, DSU, IGSU …etc., venind cu informaţii false, inexacte şi care să pună la îndoială activităţile acestui sector. Până acum, am tolerat aceste atacuri fără a lua o poziţie oficială, considerând că nu are rost să răspundem reacţiilor isterice nefondate ale personajelor respective. Una este să ‘daruiesti viata’ şi alta este să dăruieşti societăţii venin şi ştiri false, atacând din senin orice acţiune a celor care realmente salvează vieţi, îşi asuma responsabilităţi, în condiţii dificile care sunt de multe ori chiar ostile.

„Am tolerat veninul lor împotriva sistemului”

Nu neg la niciun moment că cele de la „Dăruieste Viața” au făcut ceva şi fac ceva în serviciul comunităţii şi poate asta era motivul pentru care am tolerat până acum veninul lor împotriva sistemului de urgenţă dar şi a mea personal. Însă, ultima postare a uneia din cele două personaje din fundaţia respectivă, prin care atacă proiectul cu unităţile mobile de terapie intensivă, nu mai reprezintă un atac împotriva DSU sau a dr-lui Arafat, ci un atac împotriva societăţii civile şi a tuturor celor care s-au implicat pentru a face ceva în timpul unei situaţii de urgenţă fără precedent. De aceea, astăzi la nivelul DSU, am luat o poziţie oficială fata de minciunile răspândite de reprezentanta fundaţiei respective direct şi prin intermediul publicaţiei Hotnews”, a scris miercuri dimineața Raed Arafat pe contul său de socializare, unde a postat și comunicatul DSU.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Un papă pentru care sexualiatea și desfrâul erau „virtuți”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce au descoperit astronomii după ce au studiat o galaxie masivă din Universul primordial